Família, què podem fer?

Dissabte, 18 d’agost

‘Una casa per a en Tom’. En Tom no surt mai al carrer, fins que na Vera li proposa jugar a empaitar-se. Mentre la persegueix, en Tom es perd. Com aconseguirà tornar a casa, pobret? Contacontes i taller a partir de les 10.30 h i fins a les 12 h a la Biblioteca Son Cladera de Palma.

Taller de cal·ligrames. Un cal·ligrama és un poema visual, un text, de vegades tan sols una frase o una paraula, generalment poètic, en què s’utilitza la disposició de les paraules, la tipografia o la cal·ligrafia per representar el contingut del poema. Les paraules que componen el poema dibuixen o formen un personatge, un animal, un paisatge o qualsevol objecte imaginable. Des de les 11 h finsa les 12.30 h la Biblioteca de Son Gotleu de Palma acull un taller perquè els joves i els adults s’iniciïn al món dels cal·ligrames i per aprendre una forma d’oci, concentració i creació diferents.

‘Et menjadé!’. Al món al revés que somiava el poeta José Agustín Goytisolo els llops eren bons, les bruixes eren boniques, els pirates eren honrats i els prínceps eren dolents. El llop té gana, i molta, però trobarà un parell de conills d’allò més espavilats. Aconseguirà menjar? Un conte d’un llobató que no pronuncia gaire bé les paraules a partir de les 11 h a la Biblioteca Son Ximelis de Palma.

‘La màquina de les abraçades’. A qui has abraçat avui? Obre els braços a aquest nou conte tendre i divertit. El protagonista és la màquina de les abraçades. Abraça a tothora qualsevol cosa o persona que se li acosti, però hi haurà algú que l’abraci a ell o a ella...? Conte i activitat a partir de les 11.30 hores a la Biblioteca Coll d’en Rabassa de Palma.

Coets d’aigua. Al Centre d’Educació Ambiental de Binifaldó (l’accés a la finca és per la carretera Ma-10, de Lluc a Pollença) entre les 12 hores i les 14 hores, creació de coets d’aigua, que es llençaran a partir de les 20.30 hores, abans de l’observació astronòmica. Fabrica el teu coet d’aigua i veuràs com s’enlaira!

XIX trobada de Gegants del Rei en Jaume. Plantada de gegants a la plaça de la Pinada de Santa Ponça, cercavila per la Gran Via del Puig de Galatzó i presentació i ball de gegants a la plaça de la Pinada. Enguany hi participaran els gegants catalans d’Ullastrell. Serà a partir de les 18.30 hores.

‘Shrek’, el musical. Si ja el coneixes, l’enyores, i si no, l’has de conèixer. És la història de l’ogre més carismàtic i famós del cinema. La lliçó que pretén donar aquest musical passa per l’actualització dels contes de fades i l’acceptació de les diferències que hi ha entre uns i altres. Dissabte i diumenge a l’ Auditòrium de Palma a les 20 h.

Diumenge, 19 d’agost

Cursa ciclista de Sant Bartomeu. Ses Salines honora sant Bartomeu omplint el carrer de bicicletes. A partir de les 9.30 hores, grans corregudes ciclistes per a tota la família. La sortida i l’arribada seran al carrer del Batle Andreu Burguera Mut. I si el que t’agrada són les motos, a les 19 hores II Volta del Milà, amb la I Trobada de motos d’època, des de ses Salines fins a la Colònia de Sant Jordi i tornada, amb els Moteros Salineros.

Dilluns, 20 d’agost

Viatges en globus. Ara es pot conèixer l’illa de Mallorca des dels aires realitzant un vol en globus i gaudir d’un viatge molt especial. Per a infants des dels 8 anys. No heu de tenir por de l’altura i sí moltes ganes d’aventura. Podreu gaudir del baptisme de vol, el lliurament del diploma i el posterior esmorzar bufet. Serà a partir de les 6.30 hores, de dilluns a dissabte. Autovia MA-15, sortida 44, a Manacor.

Dimecres, 22 d’agost

‘Maria i el Món’. No tot el que consumim és just. El preu que pagam no té res a veure amb els sous dels treballadors. Maria i el món . El comerç just explicat als infants explica què és el comerç just. Tindrà lloc a la Biblioteca Pública d’Alaior a les 19.30 hores amb Belén Gardés.

Dijous, 23 d’agost

Cream un gegantó. Dins del marc de les Festes del Rei en Jaume s’organitza un taller infantil per a la creació d’un nou gegantó de Calvià, des de les 9 h fins a les 12 hores, al Centre Cultural de Santa Ponça. Els Geganters de Calvià faran el taller per crear un nou gegantó que sortirà a la Trobada de Gegants del dissabte dia 1 de setembre. En seran portadors els nins i les nines interessats a fer part de la Colla Gegantera Infantil.

‘Què és la felicitat?’. De què està feta la felicitat?... Potser sembla una pregunta una mica estranya, ja que normalment tendim a pensar que la felicitat és una sensació, no alguna cosa que tingui substància. Però, al cap i a la fi, la felicitat no deixa de ser un element més de l’univers. La felicitat existeix, igual que existeixen els arbres i les pedres i, per tant, té substància. No és una substància física, com la d’una roca o una patata, però és un tipus de substància. Conte a la Biblioteca Pública del Migjorn a partir de les 18.30 hores amb Beta Teatre.

Pintam el món amb na Sílvia. Pintam el món, la vida, el dia a dia, pintam, pintam i pintam, pintam tot el que volem! L’activitat i el taller es durà a terme a la Biblioteca Pública de Ciutadella a les 18.30 h amb Sílvia Vivó.

Taller de natura. El Centre de Recuperació de Fauna silvestre organitza cada dijous un taller en família sobre els animals i la feina del centre, un programa on podreu descobrir els ocells, les tortugues, els calàpets... Serà entre les 18 hores i les 20 hores. L’entrada al centre és al camí Vell, km 1, prop de Ciutadella.

‘Via fora’. Via fora 2018 programa aquesta visita guiada dramatitzada al nucli històric d’Alcúdia amb la direcció de Carles Pujol i la música original de Jaume García. L’elenc està format per set actors, sis músics i catorze figurants i voluntaris abillats amb vestuari d’època. La visita està estructurada en cinc escenes. La primera té lloc a la porta del Moll i tracta sobre la construcció de les muralles del segle XV. La cinquena, i darrera escena, és al pont de la Porta Vermella, amb l’arribada de turistes en els anys seixanta del segle XX i la reconstrucció de les muralles. Comença a la porta del Moll d’Alcúdia a les 21 hores.

Divendres, 24 d’agost

‘Els músics de Bremen’. Els músics viatgers aterren a Estellencs amb Calabruix dins el marc de les festes de Sant Joan Baptista. És un cant a l’amistat, a la solidaritat i als valors de la lluita per aconseguir els somnis. Els músics de Bremen és un conte tradicional que parla de quatre animals que, en diferents moments de desgràcia, decideixen unir-se i dur a terme el seu somni de fer-se músics. La música és part fonamental d’aquesta activitat i ha estat especialment escrita interpretada i enregistrada per a aquestes representacions, amb més de deu temes musicals basats en cançons populars de Mallorca. Es podrà veure a la plaça de la Constitució d’Estellencs a les 18 hores.

Festa de les llanternes. La tradicional festa de les llanternes tindrà lloc a partir de les 21 hores al nucli antic d’Alcúdia i de la mà de Sarau Alcudienc. Començarà amb una cercavila infantil pels carrers de la zona vella. Tot acompanyat de les cançons populars més conegudes. Les llanternes es poden fer al taller del Sarau.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar el teu esdeveniment a l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per a les activitats dels més petits

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF