Premis ARA Balears
Microsites 10 anys 28/04/2023

El projecte de la UIB 'La forma dels somnis' rep una menció especial del Premi Bartomeu Picornell d'Educació

El jurat n'ha reconegut la interdisciplinarietat i la capacitat de donar un sentit nou als estudis de llengua i literatura catalanes

ARA Balears
1 min
La forma dels somnis

PalmaA més d'entregar el Premi Bartomeu Picornell d'Educació al CEIP Norai per la solidesa de la seva proposta educativa, que desenvolupa des del 1986 i la qualitat dels seus programes, els quals reflecteixen un sentit molt complet de l'ensenyament, i la capacitat de generar propostes a l'avantguarda de l'educació. Norai és una escola compromesa amb el seu entorn, que fomenta aquest compromís i l'insereix en la normalitat de la comunitat educativa, el jurat ha atorgat una menció especial al projecte La forma dels somnis per la seva capacitat d'innovar.

Aquesta iniciativa parteix de l'àmbit educatiu i aconsegueix espais de col·laboració amb col·lectius diversos: els estudiants de grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UIB, usuaris i professionals de l'Àrea de Salut Mental Comarca de Tramuntana i de l'associació La Nostra Veu. El jurat n'ha reconegut la interdisciplinarietat i la capacitat de donar un sentit nou als estudis de llengua i literatura catalanes.

El projecte va néixer a iniciativa de la professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, Mercè Picornell, i de dos tècnics d'entitats de serveis per a persones amb trastorns de salut mental, una de radicada a Palma i un altre a Inca. El seu principal objectiu és treballar els somnis, les emocions i els monstres des d'un vessant creatiu, literari, artístic, inclusiu i innovador gràcies a la interacció entre el món acadèmic, el literari i l'entorn de la salut mental.

stats