Especial 10 anys
Microsites 10 anys 29/04/2023

Contribuir a fer millor el país, amb periodisme

Aquesta és l'opinió de la directora de l'ARA Balears

2 min
L'equip actual de l'ARA Balears.

PalmaCreim fermament que el periodisme és una eina per millorar la societat –vius, també pot empitjorar-la, però el mal periodisme, no és periodisme. Les persones ben informades tenen més eines per poder pensar, per conviure amb la diferència i per poder decidir, això és, per ser lliures. L’ARA Balears va néixer, ara fa deu anys, precisament amb el compromís de contribuir a fer millor el nostre país a través de la informació. Amb uns principis clars d’aposta per l’educació pública i de qualitat, pel respecte al territori i al medi ambient, per la sostenibilitat, per una major justícia social, pel feminisme, per la cultura i per la llengua pròpia, durant una dècada hem posat en valor aquests principis, n’hem informat i hem alertat cada vegada que els hem vist perillar. Ho hem fet amb valentia, amb veus i opinions diverses, i ho hem fet encara que la informació resulti incòmoda. També això és periodisme. Per a això serveix la informació, per obrir els ulls anticipadament a temes que esdevindran vitals, que condicionen les nostres vides. I la nostra feina és cercar aquesta informació i explicar-la. Avui, no dubtam que d’aquests principis que ens vàrem marcar com a prioritaris en depèn el nostre futur com a país, com a societat. Per això, hi continuarem atents i ho contarem amb rigor. En català, naturalment.

La feina d’aquests deu anys –de la qual en teniu un petit tast en aquesta publicació especial– ens ha permès créixer com a mitjà i com a persones. És una feina immensa que hem d’agrair a les redaccions que l’han feta i als directors i directores que l’han guiada. També, i especialment, al diari ARA de Catalunya, per donar-nos la mà.

Hem fet molta feina, però si alguna cosa defineix l’ARA Balears és que no ens conformam. Volem créixer molt més, en un món complex, ple de canvis i amb reptes gegants. I per créixer, la condició imprescindible és fer-ho cada pic millor. Gràcies per ser-hi, gràcies per llegir-nos, gràcies pel suport.

stats