AULES
Part Forana 16/07/2013

Docents i pares menorquins, cap a un pacte per l'educació

Devers 140 persones d'arreu de l'illa participaren en l'acte de MenorcaEdu21, que tingué lloc a la Casa de Cultura de Ciutadella

Ara Balears
2 min

Ciutadella.Mestres, estudiants i famílies varen presentar ahir en societat el full de ruta per tal d'aconseguir un pacte per l'educació de Menorca.

Devers 140 persones d'arreu de l'illa participaren en l'acte de MenorcaEdu21, que tingué lloc a la Casa de Cultura de Ciutadella, el qual començà amb la introducció a càrrec del professor de Secundària Jaume Mascaró Moll. L'acte també inclogué les paraules del professor emèrit de la Universitat de Barcelona Jaume Mascaró Pons, de Roser Mascaró i Ramon Rosselló. El professor Pere Alzina no hi pogué assistir per motius de salut, malgrat que les seves paraules foren llegides per Nando Pons Fanals.

En finalitzar l'acte, també s'hi va projectar un vídeo muntat per Josep Gayón. "La resposta de la societat menorquina ha desbordat totes les previsions, i més si tenim en compte que era un calorós matí d'estiu", explicaren ahir des del grup d'organitzadors de l'acte.

L'entitat, que no fa comptes constituir-se legalment, ha triat el seu nom fent referència a les 21st Century Skills, un moviment internacional que reivindica adaptar l'escola als canvis socials del segle XXI. Amb un marcat vessant 2.0. i apostant per eines cooperatives online, MenorcaEdu21 neix de la darrera Escola d'Estiu de 2012, organitzat com cada any per Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca i en què un grup de mestres i pares i mares quedaren amb la sensació de voler avançar cap a un canvi estructural a llarg termini en el sistema ecucatiu públic de Menorca. "Hem tingut un curs molt tens, en el qual en els centres es respirava desànim", explicaren ahir des del col·lectiu. I afegiren: "Necessitàvem creure que podem contribuir amb alguna cosa de positiva per a l'educació".

És per aquest motiu que el grup vol acordar i unificar un discurs sobre el diagnòstic de l'educació a Menorca i també conèixer els processos de millora d'altres indrets, amb l'objectiu de poder-los aplicar en el cas menorquí.

stats