Política 22/02/2015

La meitat dels palmesans vol un canvi a l’Ajuntament

La gestió d’Isern es valora millor que la de Bauzá

Q. Torres
2 min
La meitat dels palmesans vol un canvi a l’Ajuntament

PalmaEls ciutadans de Palma tenen ganes de canvi de cara a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Això posa de manifest l’enquesta elaborada per l’empresa RegioPlus Consulting, que s’ha fet a partir de 623 entrevistes telefòniques efectuades el desembre passat. Aquest estudi mostra que la meitat de la població de Ciutat (un 48,7%) creu que seria positiu un canvi en el govern de l’Ajuntament de Palma en aquests comicis. El mateix sondeig apunta, en canvi, que només un 20,2% dels enquestats ho valora com a negatiu i que una quarta part (un 25,8%)no ho troba ni positiu ni negatiu i un 5% no ho sap o no contesta.

El mateix treball demoscòpic també evidencia que la tasca del govern municipal en els darrers tres anys no obté l’aprovat per poc. La gestió municipal que ha portat a terme el PP amb majoria absoluta i amb Mateu Isern al capdavant és valorada amb una nota del 4,94 en una escala de zero a deu, en què zero significa molt malament i deu significa molt bé.

El Govern, pitjor

La valoració, que es pot considerar negativa perquè no aprova d’un pèl, es converteix en positiva si es compara amb la que fan els ciutadans de la gestió del govern de José Ramón Bauzá en els darrers tres anys. En aquest cas, la nota baixa un punt respecte de la de l’Ajuntament i el suspens és claríssim. La tasca de l’Executiu autonòmic durant els darrers tres anys rep una nota de 3,96 en una escala de zero a deu. Per explicar com s’arriba a aquesta qualificació per al Govern, s’ha de tenir en compte que una quarta part de la població (27,1%) valora “molt malament” la tasca de l’executiu de Bauzá i li dóna una nota de zero a dos, una altra quarta part (un 23,9%) diu que ho veu “malament” i li posa un suspens i un 33,8% dels enquestats li posa un regular i li dóna una nota de cinc a sis.

La feina, el problema

Tornant a Palma, el sondeig també deixa clar que la majoria de la població considera que la creació de llocs de feina és el problema més important per a la ciutat. Tres de cada quatre enquestats (un 77,2%) plantegen amb preocupació la qüestió de l’atur de cara al futur. A molta distància, apareix una altra problemàtica clàssica, la de la millora de la neteja i el manteniment. La meitat dels enquestats (50%) la posa sobre la taula. I el tercer tema que es tracta com un dèficit també és un clàssic, el de la seguretat ciutadana. Això és el que pensa un 39% de la població.

La millora del trànsit i de l’aparcament a Palma suposa un maldecap per a un 34,4% dels palmesans i la millora de la xarxa de transport públic també ho és per a un 29,7%. Altres reivindicacions sobre la ciutat, com la promoció de la vida associativa o la creació de més jardins i espais verds, encara que pugui semblar que són compartides per molta gent, en realitat no són tingudes en compte per la majoria i només generen l’adhesió d’un de cada quatre ciutadans (26,4% i 25,4% respectivament) que han participat en aquest sondeig.

stats