Misc 02/09/2014

Andorra facilitarà dades que no serviran per jutjar el frau fiscal

M.c.
1 min
Andorra facilitarà les dades només per investigar un cas de corrupció

BarcelonaLa jutge andorrana que tramita la comissió rogatòria sol·licitada per l’Audiència Nacional espanyola per obtenir dades sobre Jordi Pujol Ferrusola ha accedit a enviar-les. Però acompanyades d’una advertència: només podran ser utilitzades si s’investiga un delicte de blanqueig vinculat a corrupció, però no si la investigació està relacionada amb un delicte fiscal. Intenta així protegir la legislació andorrana i el secret bancari. El jutge també va suspendre ahir 30 dies l’execució de la comissió rogatòria, el termini que tindrà per facilitar a Ruz les dades la Banca Privada d’Andorra, on els Pujol tenien la suposada herència. Precisament ahir, un dels fundadors de CDC, Jacint Borràs, va apuntar que segurament va ser gestionada per Ferran Ariño, home de confiança del pare de Jordi Pujol. Ruz investiga el moviment de divises del primogènit de l’expresident Pujol i la seva exdona, Mercè Gironès, durant vuit anys (2004-2012) en tretze països i que supera els 32 milions. La investigació es va obrir arran de la denúncia interposada per l’exparella de Pujol fill María Victoria Álvarez.

Ahir Álvarez va advertir que la policia espanyola té un informe sobre Marta Ferrusola de contingut “molt fort”. També ahir Guanyem i Podem, assistits per l’exfiscal d’Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, van anunciar una querella contra els Pujol. Per la seva banda, el sindicat ultra Manos Limpias demanarà que declari Josep-Lluís Carod-Rovira després que revelés que un dirigent de CiU li havia confessat el cobrament de comissions.

En qualsevol cas, ahir la Fiscalia Anticorrupció va advertir que no pensa fer dels casos que esquitxen els Pujol una única “macrocausa” contra la família, sinó que investigarà cas per cas per separat.

stats