Cultura 25/06/2014

La Fundació Tren de l’Art també vol el retorn del Llimona

El vicepresident del Consell rep avui la comissió

Ara Balears
2 min

SóllerEl moviment ciutadà a Sóller per exigir que el conjunt escultòric original de Josep Llimona torni al cementeri del poble no atura de sumar adhesions. La Comissió Llimona-Sóller, creada per aconseguir el retorn immediat de l’exemplar original del conjunt anomenat El Sant Sepulcre, a més de la col·laboració d’ARCA, ha rebut el suport de la Fundació Tren de l’Art. Va ser dissabte quan dos dels petits accionistes, Josep Morell González i Plàcid Pérez Pastor, dugueren a la junta general del Ferrocarril de Sóller la petició d’adhesió perquè fos elevada a la junta rectora.

En una intervenció que va començar lloant la tasca de mecenatge cultural que du a terme la Fundació Tren de l’Art, Plàcid Pérez i Josep Morell manifestaren la seva preocupació pels esdeveniments succeïts en el cas de la desaparició de l’obra que Llimona realitzà el 1919. “Una part important del patrimoni artístic de Sóller la podem trobar en el cementeri municipal que, en el seu conjunt, és un orgull per a la nostra ciutat per la quantitat i qualitat de les obres que s’hi concentren. Autors com Llimona, Vila, Ricart, Alcover i els sollerics Quintana, pare i fill, han deixat la seva empremta amb obres funeràries d’un altíssim valor artístic. El cementeri i les obres que arreplega ja pertanyen a tots els sollerics i, com a tals, es troben protegits en el Catàleg del patrimoni municipal”. En el seu parlament, recordaren la mutilació que ha patit el conjunt escultòric i n’exigiren “la recol·locació al lloc que ocupava habitualment al cementeri de Sóller”.

Cita al Consell

La Comissió Llimona-Sóller no només suma adhesions, sinó que, després de fer arribar les seves exigències al Consell de Mallorca, ha aconseguit que el màxim responsable de Patrimoni a l’illa, el vicepresident del Consell, Joan Rotger, els rebi avui per conèixer de primera mà les motivacions del moviment ciutadà i saber en quin punt es troba el cas en aquests moments. S’ha de recordar que El Sant Sepulcre -també conegut com La Pieta t - va desaparèixer del cementeri de Sóller a principi de 2013. Quan es denunciaren els fets, l’Ajuntament digué que la peça s’estava restaurant. En realitat, se n’estava fent una rèplica en una marbreria de Pollença per posar-la en lloc de l’original.

stats