Política 24/07/2017

El ball de militars, capellans i guàrdies civils a Lourdes va costar 73.000 euros a l'Estat

El mateix peregrinatge a la població francesa el 2016 només va costar 11.000 euros

Efe
1 min
Imatge de la conga en la peregrinació a Lourdes

MadridLa peregrinació militar internacional a Lourdes (França) en la qual participen militars, guàrdies civils i capellans castrenses cada mes de maig aquest 2017 va tenir un cost de 73.000 euros per a les arques públiques de l'Estat.

Aquesta és la resposta que ha donat el govern espanyol a la pregunta registrada per la senadora andalusa de Podem Maribel Mora, que demanava quin cost va tenir aquell peregrinatge que es va fer famós per un vídeo on es veien tots els participants ballant una conga a ritme de 'Que viva España!'.

Els 73.000 euros que ha costat el peregrinatge aquest 2017 contrasta amb el cost que va tenir el mateix esdeveniment el 2016: només 11.000 euros, segons dades de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC).

En l'escrit de resposta a la senadora, el govern espanyol també ofereix detalls de com s'organitza la representació oficial que acudeix normalment a aquest peregrinatge a Lourdes: una autoritat militar, una autoritat de l'Arquebisbat Castrense i personal de l'exèrcit de terra, l'armada i l'exèrcit de l'aire.

stats