Política 19/06/2013

L'Audiència de Madrid anul·la la causa oberta contra Blesa pel crèdit a Díaz Ferrán

El tribunal considera "desproporcionades" les mesures que es van prendre durant la tramitació de la causa. L'expresident de Caja Madrid està empresonat per la compra del City National Bank of Florida; tot i això, podria ser excarcerat

Efe
1 min

MadridL'Audiència Provincial de Madrid ha estimat aquest dimecres la petició de nul·litat plantejada per la Fiscalia contra la peça principal del cas Blesa. Es tracta de la imputació de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa per la concessió d'un crèdit de 26,6 milions d'euros a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, també imputat, quan era conseller de l'entitat.

El tribunal ha advertit de les "desproporcionades" mesures que es van adoptar durant la tramitació de la causa. També ha revocat la retirada del passaport a Blesa.

No està clar si ha de sortir de la presó

L'expresident de Caja Madrid està empresonat per la compra del City National Bank of Florida. Tot i això, podria ser excarcerat. Segons fonts jurídiques consultades per Efe, l'anul·lació significa la sortida de presó de Blesa perquè la investigació de la compra del banc de Florida va sorgir a partir del crèdit a Díaz Ferrán. En canvi, altres fonts citades pel diari 'El País' creuen que continuarà a la presó perquè el jutge Silva va separar les dues investigacions.

stats