Misc 05/12/2013

Mor Nelson Mandela als 95 anys

El món perd un dels estadistes més importants del segle XX. L'expresident de Sud-àfrica no ha pogut superar una infecció pulmonar

Ara
1 min

BarcelonaNelson Mandela ha mort als 95 anys. L'expresident de Sud-àfrica i líder en la lluita contra l'apartheid no ha pogut superar una infecció pulmonar. A l'estiu va estar ingressat a un hospital i ara rebia atenció a casa seva.

El president sudafricà, Jacob Zuma, ho ha anunciat aquest dijous en un missatge en directe: "la nostra nació ha perdut el seu fill més gran". "La nostra gent ha perdut un pare, res pot alleugerir aquest sentiment de pèrdua", ha dit el president, que ha afegit que Mandela es va sacrificar perquè la gent "pogués ser lliure".

"

Amb la mort de Mandela, el món perd el darrer gran home del segle XX, una figura d'un nivell i transcendència política moral, mítica, pública i mediàtica només comparable a líders universals com Martin Luther King o Mahatma Gandhi.

De ser el presoner més antic del terrible govern de l'apartheid a primer president negre de la Sud-àfrica democràtica. De premi Nobel de la Pau a monstre icònic en la lluita contra la pobresa i per la defensa dels drets humans.

Nelson Mandela, Madiba per damunt de tot al seu país, va acabar esdevenint la consciència moral, el pare protector d'una Sud-àfrica interracial, igualitària, unida i democràtica, ara una mica òrfena.

stats