HANDBOL
Esports 15/02/2012

Viran Morros: "Vaig tornar al Barça amb el repte de triomfar a casa"

Xavi Pascual "Volem que es recuperi i que torni aviat. És molt important per a nosaltres" Europeu "Ser el millor defensa és maco, però vaig marxar sense medalla"

David R. Jover
3 min
El barceloní Viran Morros va ser escollit millor defensa de l'Europeu 2012 celebrat a Sèrbia.

BARCELONAEl Barça Intersport juga aquesta nit (20.30 h) a la pista del Port Sagunt amb l'objectiu de seguir invicte a l'Asobal. Viran Morros, el nou especialista defensiu de l'equip, ja està adaptat del tot al conjunt de Xavi Pascual i això vol dir que l'engranatge defensiu del Barça funciona a la perfecció: és l'equip menys golejat de la Lliga.

Vas començar a jugar a handbol tard, amb 15 anys. Com és?

Fins als 15 anys jugava a futbol. Un estiu vaig anar al campus de Valero Rivera i allà un entrenador juvenil del Barça em va comentar que ho provés.

Als 19, però, decideixes emigrar perquè no tens gaires oportunitats.

Vaig marxar perquè em va arribar una bona oportunitat de Pontevedra. Podia madurar, créixer, jugar a la Lliga Asobal i veure on podia arribar.

I d'allà a l'Ademar i el Ciudad Real. Has estat als millors equips.

L'oferta de l'Ademar, amb 20 anys, va ser fàcil d'acceptar. Després de tres anys a Lleó, on vaig jugar partits importants a la Champions, em va trucar el Ciudad Real i em vaig adonar que estava fent les coses bé. Allà vaig coincidir amb un equip ple d'estrelles, en el qual jo era el més jove.

Com és Talant Duixebàev? Des de fora se'l veu esquerp.

El Talant em va tractar molt bé, és un gran entrenador i tàcticament és molt bo. És honest, amb paraula, i no feia distincions amb ningú. Durant els partits, que és el que veu la gent, és diferent, perquè hi ha molts nervis, però és una gran persona.

I Xavi Pascual?

Des del primer moment m'ha ajudat molt a adaptar-me. Em tracta molt bé i a poc a poc he entrat en la dinàmica del grup, i ara ja puc ajudar l'equip al màxim.

Quan vas decidir que volies tornar al Barça?

A Ciudad Real hi estava molt a gust, content, em volien, però tornar a casa amb la família era important. A més, amb el repte de poder triomfar al teu equip de sempre. Crec que he pres una bona decisió.

Com es porta ser només un especialista defensiu?

L'handbol s'ha especialitzat molt i cadascú té el seu rol. Jo estic molt content, perquè em sento satisfet i sempre intento donar el màxim perquè estiguin satisfets de mi. Sí que és veritat que a tothom li agrada fer gols, però ara es valora molt la gent defensiva. Al darrere és on es guanyen els títols.

Vas coincidir amb Dinart a Ciudad Real i ara amb Jernemyr al Barça. Què n'has après d'ells?

Són dos dels millors especialistes defensius del món. Des de fora, Dinart té imatge de dur, agressiu, però és molt intel·ligent. He vist pocs jugadors que guanyin ells sols un partit en defensa. I en el sistema del Barça, Jernemyr és el millor. És dur, contundent, i té molta habilitat en el blocatge.

Vas ser escollit millor defensa de l'Europeu de Sèrbia.

Aquest tipus de premis s'haurien de donar a tot l'equip. Si a mi no m'ajuden, no puc fer-ho bé. És un premi molt maco de rebre i em fa sentir content. Però vam anar-nos-en de l'Europeu sense medalla [van ser quarts] i això no serveix de gaire.

Jernemyr, Sorhaindo, Nagy i Viran. Sou la millor defensa d'Europa?

Bé, això s'ha de demostrar aquesta temporada. Òbviament som gent corpulenta, dinàmica, amb molta velocitat, i sobretot ajudem el porter. Entre tot l'equip hem de demostrar que som els millors, també en defensa.

De moment la temporada pinta molt bé.

L'objectiu d'aquest equip és guanyar tots els títols que disputem. Com a mínim ser a les finals de la Copa del Rei i de la Champions, i de la Lliga Asobal encara queda molt, perquè ens queden sortides importants i rebre l'Atlètic de Madrid a casa.

Com afecta l'equip la baixa de Xavi Pascual?

El grup està conscienciat que no hi és i que per això encara hem de donar més. Toni Rubiella ho està fent molt bé, però volem que torni aviat, que es recuperi bé per ell i també per nosaltres, perquè és molt important.

stats