Esports 01/02/2015

El Mallorca mostra la cara i la creu davant el líder

Els vermells perden 2 a 1 davant la UD Las Palmas amb una primera part energètica i una segona part per oblidar

Ara Balears

PalmaEn el darrer minut i de penal. La derrota del Reial Mallorca davant la Unión Deportiva Las Palmas ahir vespre va ser dolorosa. Momo va marcar des dels onze metres per als canaris després d’una entrada de Cendrós que li costà la segona targeta groga i, per tant, l’expulsió. Els vermells ja havien perdut el ritme i l’energia amb què havien aguantat tota una primera part en què s’havien avançat en el marcador gràcies a un gol d’Arana.

El 2 a 1 del minut noranta arribà quan l’esperit dels primers 45 minuts ja era només un record borrós. Els de Valeri Karpin havien fet una gran primera part, sòlida i sense por d’atacar el líder a casa seva. L’únic punt negre va ser la lesió de Bigas, que després d’una correguda va notar una punyida a la cuixa esquerra i va haver de ser substituït.

El mallorquí havia protagonitzat la primera gran oportunitat del partit, amb un xut des de la frontal de l’àrea després de creuar tot el camp amb la pilota ell tot sol, acció que va acabar amb una gran parada del porter de l’equip canari (10’).

Els vermells pitjaren en camp contrari i els intents frustrats per marcar varen tenir la seva recompensa amb un gol d’Arana (20’). L’1-0 va lluir en el marcador fins al descans.

45 minuts per regalar el partit

Però el Mallorca de la segona part no es va assemblar gens al de la primera, tancat a darrere i incapaç d’organitzar el joc i fer-lo fluir. La desfeta començà a treure el cap amb la segona lesió de la nit. Un cop al taló del millor jugador de l’equip, Javi Ros, va ser només el principi. La va seguir l’expulsió de Manuel Arana, que va rebre la segona targeta groga després de pegar amb el colze a un rival.

Els jugadors canaris tampoc no estaven fins i no aconseguien definir jugades i aprofitar la superioritat numèrica. En una gran actuació, el porter del Mallorca va evitar que la derrota d’ahir es convertís en golejada. Cabrero va barrar l’empat en diverses ocasions fins que Ortuño, que acabava d’entrar en el camp, va ficar la pilota fins al fons de la xarxa (71’).

Els denou minuts d’agonia fins a finalitzar el partit no varen servir de res per aconseguir no perdre un punt que hauria alegrat el viatge de tornada als jugadors mallorquinistes. L’entrada de Cendrós en el darrer moment que, a més a més, li va costar l’expulsió va acabar d’entregar els vermells, que acabaren el matx amb nou jugadors.