27/10/2011

L'enverinat regal de les bandes

2 min
Pedro es va lesionar a Granada i va abandonar el terreny de joc  en llitera.

Des que el Barça juga com els àngels els rivals han vist que només hi ha una manera de no sortir-ne escaldats. Plantificar l'autocar, amb les línies molt juntes i molt endarrerides per deixar el mínim d'espais per a les diabòliques parets de Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavi Hernàndez, Pedro Rodríguez i tutti quanti que puguin arribar a la segona línia. Fins ara ens n'havíem sortit eixamplant molt el camp, amb jugadors enganxats a l'ull de poll del jutge de línia. Res de nou ni en la manera de defensar ni a l'hora de trobar-hi l'antídot.

La novetat la va descobrir dissabte l'entrenador del Sevilla i la va continuar el rudimentari Fabri del Granada. El problema ja no són els autocars sinó com ens els aparquen. Els rivals ens han estudiat i han vist que aquest Barça no fa gaire mal per les bandes, ni pels davanters que hi són ni pels laterals que hi arriben. Han optat per aparcar els autocars entre les línies dels vèrtexs de l'àrea, de manera que ens regalen les dues autopistes laterals perquè, en aquell espai, consideren que el Barça no mata. I tenen raó. No centrem perquè no hi ha ningú per rematar. Pels carrils, el millor equip del món no fa tanta por. I el rendiment dels jugadors hi té molt a veure.

Els noms propis

Alexis Sánchez, que era la solució principal per resoldre aquest problema, se'ns va esguerrar a Anoeta, just quan començava a mostrar les seves potencialitats en l'un contra un. David Villa, disciplinat i humil, no fa mal arrencant de tan lluny. El seu retall, sempre per fora, és tan previsible que els defenses ja l'hi saben. Pedro està fent, de llarg, el seu pitjor inici de temporada. Trisca tant com sempre però, amb la pilota als peus, sovint pren la decisió equivocada. Quan ja ha superat una línia rival, sovint la torna enrere en comptes de decidir encarar, que és el seu fort. Dani Alves, que ha estat clau en la consecució de les tres Lligues, enguany ja podria haver escrit dos llibres: un manual de passades al rival i un altre sobre com aprendre a centrar. Adriano -que cada dia, en llevar-se, hauria de donar gràcies a Déu per poder-se posar la samarreta del Barça- té bona arribada per les dues bandes però els partits se li fan llargs i el seu rendiment, a mesura que passen els minuts, baixa en picat.

De moment hem hagut de recórrer a un prodigi de la tècnica com és el jove Isaac Cuenca. El proper a aparèixer, si el problema s'enquista, potser serà Deulofeu. Jo crec que la solució, esperant el retorn d'Alexis Sánchez, és doble: o bé Lionel Messi torna a la banda dreta o Iniesta a l'esquerra. Aquests sí que desequilibren. I obligarien els defenses a sortir i a obrir-se.

stats