Misc 21/10/2016

El Fenerbahçe anul·la un esforç gegantí del Barça Lassa (72-73)

Un equip blaugrana amb moltes baixes guanya crèdit, però no el partit

Justin Doellman, aler pivot del Barça Lassa, intentant superar Pero Antic, pivot del Fenerbahçe.

BarcelonaLa nova Eurolliga és una delícia. L’estructura de la competició permet veure partits com el d’ahir un 21 d’octubre, quan amb el sistema anterior acostumava a oferir enfrontaments sense transcendència a aquestes altures del calendari. Tot i les baixes de Navarro, Koponen i Lawal i la lesió de Doellman, que es va torçar el turmell esquerre i no va poder disputar l’últim període, el Barça Lassa va plantar cara a un Fenerbahçe que es va acabar enduent la victòria del Palau Blaugrana (72-73). L’equip culer, que va eixugar un desavantatge de nou punts, no va poder completar la remuntada perquè Tyrese Rice, que va acabar amb 19 punts, 7 faltes rebudes i 6 assistències, va relliscar en l’últim atac del conjunt català.

Zeljko Obradovic, que ha mantingut el mateix bloc de la temporada passada, té la feina feta, mentre que Georgios Bartzokas necessitarà temps per consolidar la seva proposta. Més madur que el Barça Lassa, el subcampió de l’Eurolliga va endur-se el premi del triomf en un Palau Blaugrana que va connectar amb un equip local al qual va tenir poques coses a retreure. Els visitants van tenir més jugadors fiables i això va ser decisiu en un partit fascinant decidit per petits detalls.

El Fenerbahçe va aprofitar el seu percentatge des de la línia de 6,75 metres (8/13 en els primers 20 minuts) per construir-se una renda de set punts (33-40) contra un Barça Lassa menys hàbil en els llançaments de llarga distància. L’equip blaugrana va mostrar-se sòlid en atac, però vulnerable en defensa i va encaixar 40 punts en els primers dos períodes (36-40).

Georgios Bartzokas, que va recuperar Pau Ribas, va ser valent amb els minuts de Stefan Peno, un jugador al qual ha guanyat per a la primera plantilla. El jove base del planter va disputar cinc minuts en què no va desentonar.

La defensa culer va millorar després del descans i això li va permetre capgirar el marcador durant un tercer període en què el Fenerbahçe tan sols va poder anotar 13 punts. L’equip turc es va mostrar més regular que el Barça Lassa i va obrir una escletxa de nou punts a 3 minuts del final (62-71). La reacció blaugrana va ser sensacional i li va permetre ajustar el resultat a un minut del final (72-73). L’esforç, però, es va quedar sense premi.

Homenatge a Toni Bové

El Barça va aprofitar el descans del partit d’ahir per homenatjar Toni Bové, que va posar fi a 34 anys com a fisioterapeuta de l’equip. Josep Maria Bartomeu, Joan Bladé, Jordi Bertomeu, Gerard Figueras i Joan Carles Navarro van ser els encarregats de lliurar-li diferents records. L’emotiu acte va estar presentat pel carismàtic periodista Jordi Robirosa, que va celebrar el 30è aniversari de la seva primera retransmissió.

El d’ahir va ser el primer dels cinc partits que el Barça Lassa disputarà en tan sols deu dies. L’equip blaugrana rebrà demà el Reial Betis Energía Plus. Els rivals de la setmana vinent seran l’Estrella Roja, el Brose Baskets i el Montakit Fuenlabrada.

Xavi Pascual elogia el Panathinaikòs

Xavi Pascual, exentrenador del Barça Lassa, continua negociant amb el Panathinaikòs. “Aviat sabrem alguna cosa definitiva. Estic més a prop de treballar a Atenes que de seguir a Barcelona”, va avançar el tècnic en declaracions al programa Tu diràs (RAC1). “És un club històric que té una afició extraordinària. Jugar a la seva pista és sempre molt divertit. Totes les banquetes fan el seu punt de respecte, però també d’il·lusió i de repte”, va opinar l’entrenador, que demana un contracte de tres temporades i reforçar la plantilla per substituir Argyris Pedoulakis. Dirigit de manera interina per Georgios Vovoras, l’equip grec va perdre ahir a la pista del CSKA de Moscou (81-77).