Cultura 11/06/2015

L'Auditori i el Liceu critiquen les "accions de coacció" dels acomodadors en vaga

Els implicats han acceptat sotmetre's a la mediació de la Generalitat

Ara
2 min
Liceu (Wikipedia)

BarcelonaEl conflicte laboral que mantenen els acomodadors del Liceu i de L'Auditori, contractats per l'empresa Manpower Group Solutions, amb els dos centres continua, en dues direccions. D'una banda, totes les parts implicades en el conflicte han acceptat sotmetre's a la mediació de la Generalitat. Les reunions a cinc bandes ja han començat, malgrat que "ambdues institucions entenen que el conflicte és diferent", han dit en un comunicat.

D'altra banda, els treballadors han mantingut el seu calendari de vagues i accions reivindicatives. L'última ha estat aquest dilluns 8 de juny, que van interrompre el concert de l'Orquestra Simfònica de Ràdio Colònia per llançar octavetes i expressar les seves queixes. Liceu i Auditori han fet un comunicat per mostrar "el rebuig a l'actitud radical i contrària a la cultura per part del personal d’acomodació". Junt amb Ibercamera, que organitzava el concert, consideren "del tot inadmissible que el conflicte laboral derivi en accions de coacció que perjudiquen directament al públic, als abonats i als artistes, atemptant contra el dret d'accés a la cultura", i més tenint en compte que s'està en procés de negociació, diuen.

La vaga dels acomodadors de L'Auditori va començar el 30 d'abril. El 21 de maig van fer una acció per "denunciar l'esquirolatge perpetrat des de L'Auditori" abans del concert d'Obeses amb la Banda Municipal de Barcelona i que va derivar en enfrontaments que van requerir la intervenció dels mossos d'esquadra. El sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) denunciava que la policia havia "carregat" contra els manifestants, que impedien al públic l'entrada a la sala. La vaga al Liceu va començar el 4 de juny.

Els treballadors reclamen ser contractats directament pel teatre, l’aplicació del conveni col·lectiu pertinent, la fi dels períodes de prova fraudulents, el pas a indefinits dels treballadors temporals i l’adequació del vestuari a unes condicions dignes. A L'Auditori també denuncien que hi ha hagut rebaixes salarials, reducció del nombre d'efectius i de la jornada laboral (en un 62% en els últims cinc anys).

stats