Publicitat
Publicitat

El bolet es planta aquest cap de setmana a l'estació de Sant Llorenç


L'estació de tren de Sant Llorenç del Cardassar serà aquest cap de setmana la seu del I Mercat gastronòmic del bolet, organitzat pel Consistori llorencí i pel cuiner del restaurant Es Molí d'en Bou, Tomeu Caldentey. Aquesta trobada, que mesclarà actes per a professionals amb d'altres per al públic general, començarà demà amb la "diada per a professionals i aficionats". L'activitat que donarà el sus a la jornada serà una sortida a cercar bolets, acompanyada amb una introducció a les bones pràctiques del bon caçador de bolets, impartides pel biòleg Samuel Pinya. A l'horabaixa, el mateix Caldentey i el cap de departament de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, José María Calonge, exposaran les seves arts culinàries en dos showcooking .

Les activitats continuaran diumenge. A partir de les 10h, es podrà visitar el I Mercat del boletaire a l'edifici de passatgers de l'estació, on no hi haurà passatgers perquè el tren no arriba a Sant Llorenç. Tots els productes d'aquesta fireta estaran relacionats amb el món de la micologia i la gastronomia. També durant el matí es durà a terme l'experiment titulat 'Microgastronomia del bolet': tretze cuiners de diferents restaurants de l'illa demostraran com cuinen les seves receptes exprés de bolets en tan sols 15 minuts. Hora de dinar: a les 13h arribarà la degustació. Els assistents podran assaborir receptes fetes amb bolets a preus assequibles regades amb els vins de Toni Gelabert. L'entrada al recinte costarà 3 euros, amb tapa i copa de vi inclosos.

Les altres activitats que completaran la jornada són tot un seguit de tallers per a nins i nines, que igualment giraran entorn del món del bolet, i una conferència titulada L'esclata-sang, un bolet de Mallorca i de la Mediterrània , pronunciada de nou per Samuel Pinya.

Les previsions meteorològiques auguren un cap de setmana assolellat per a aquest mercat gastronòmic, que s'havia de dur a terme per novembre i que es va haver d'ajornar a causa del mal temps.