Balears 21/06/2013

L'any que els pares i mares es revoltaren

Educació no només no ha tingut en compte les recomanacions de FAPA, sinó que ha entrat en una dinàmica de confrontació mai vista

A. Z.
2 min

Palma."Ens estan arraconant". Així de contundent es mostra el portaveu de FAPA a Mallorca, Vicenç Rodrigo, qui denuncia que la Conselleria d'Educació no ha comptat amb la seva opinió a l'hora d'elaborar el nou Decret de llengües.

De fet, FAPA considera que és una reforma "lesiva" per a l'educació dels infants, fet pel qual s'hi ha oposat a les totes. I encara més: ha organitzat una ronda de xerrades informatives per les escoles de tot Mallorca a fi d'explicar als pares i mares en què consisteix realment el TIL. "Com que han dinamitat la participació de les famílies, havíem de prendre nosaltres mateixos la iniciativa", comenta Rodrigo.

La ronda informativa ha culminat amb 25 conferències arreu de l'illa de Mallorca amb la presència acumulada d'entorn de 1.600 persones. De totes, Rodrigo en treu la conclusió que "les APIMA s'han convertit en imprescindibles, ja que els mestres són els més dèbils a causa de les acusacions contra ells".

Rodrigo, així mateix, lamenta el tarannà que ha tingut la Conselleria d'Educació en el moment d'elaborar la reforma educativa. "Som adults, així que ens haurien de tractar com a tal".

Per tant, la "preocupació" dels pares i mares s'ha transformat durant aquest curs en una mobilització sense precedents. "Calia la reactivació de la comunitat educativa, treure el nostre múscul social", defensa Vicenç Rodrigo.

I és que Educació no només no ha tingut en compte les recomanacions de FAPA, sinó que ha entrat en una dinàmica de confrontació mai vista. Tanmateix, la sol·licitud de la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, s'aguditza per la manca d'entesa del PP amb el Cercle d'Economia (presidit per Alexandre Forcades, exconseller d'Economia amb el PP). A més a més, la patronal de l'educació concertada, Escoles Catòliques, ha aturat la col·laboració amb la Conselleria d'Educació com a mesura de protesta.

Així que la conflictivitat continuarà in crescendo . De fet, Rodrigo conclou: "La gran pregunta que fan els pares i mares és 'i ara què?". Però no tenen uns resposta màgica. La que més s'acostaria seria vaticinar que el curs que ve començarà encara més encès del que ha acabat aquest.

stats