Balears 16/09/2013

El Govern assegura que el seguiment de la vaga és només del 22%

L'Executiu de José Ramón Bauzá no ha tingut en compte, en calcular-ho que fins a un 30% dels professors estan obligats a treballar pels serveis mínims

ARA Balears
1 min
Una aula, buida a causa de la vaga / E. CALVO

PalmaEl Govern ha afirmat aquest dilluns que just un 22% dels mestres i professors de les escoles i instituts. Les xifres de l'Executiu poques vegades havien estat tan diferents de les dels sindicats STEI-i i CCOO, que parlen d'un seguiment de més del 90%. Segons l'Executiu, als centres públics, s'ha arribat a un seguiment del 27,1% i, als concertats, al 8,6%.

En una piulada la Conselleria d'Educació ha anunciat que "Dels 15215 professors han secundat la jornada un total de 3379 docents". La xifra concorda amb el 22% que s'havia comunicat, però fa evident que no s'ha tingut en compte que fins al 30% dels docents estan obligats a fer serveis mínims i no poden fer vaga, de manera que no s'haurien de sumar com a professors que no han seguit la vaga. El càlcul s'hauria hagut de fer a partir del total de docents que podien optar a la vaga, en tot cas. Amb tot, aquesta diferència tota sola no explica la diferència de les xifres entre els sindicats i l'Executiu.

Per illes, segons el Govern, a Mallorca ni un quart dels professors fan vaga: el seguiment just ha arribat al 24,6%. Seria l'illa amb manco seguiment, per darrere d'Eivissa, on haurien arribat al 24,4%; de Menorca, amb el 42,5%; i de Formentera, on el Govern parla del 45,5%. Pel que fa a la concertada, sempre, segons les dades de l'Executiu Bauzá, a Mallorca s'hauria arribat al 9,2% i a Menorca al 6%, mentre que a les altres illes xifra el seguiment en un 0%.

stats