Balears 11/09/2013

El Govern planta els docents al Tribunal de Mediació

L'Assemblea, segons explicaren ahir els docents, demanà al TAMIB una mediació per "intentar solucionar el conflicte sense haver de fer vaga"

M. Pinya
1 min

Palma.Cap representant de la Conselleria d'Educació no assistí ahir a l'acte de mediació previst per a les 10 del matí al Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB). L'altra part, el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents, titllà la plantada "d'acte d'irresponsabilitat".

L'Assemblea, segons explicaren ahir els docents, demanà al TAMIB una mediació per "intentar solucionar el conflicte sense haver de fer vaga". El col·lectiu denuncià també que ja ha demanat dues entrevistes a la Conselleria aquest mes d'agost passat i que han estat "ignorades". Per això, consideren que Educació ha d'explicar a les famílies "per què no volen intentar solucionar el conflicte".

Educació convoca la Mesa

Poc després de la reunió fallida amb els sindicats convocants de la vaga per pactar els serveis mínims, la Conselleria d'Educació cità per a aquest dijous la Mesa d'Educació amb un ordre del dia "ambigu", segons l'STEI. Es parlarà de les "condicions laborals del professorat" i de la "convocatòria de vaga". Per l'STEI i CCOO, a qui s'hauria de convocar és al comitè de vaga -STEI i CCOO, als quals es podria afegir UGT- i no la Mesa. En aquest sentit, Toni Baos, secretari general d'Ensenyament de CCOO, apuntava que "no s'entén gaire que amb les urgències que hi ha es convoqui la Mesa".

Camps demana comparèixer

I per part seva, la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, demanà ahir de comparèixer al Parlament per explicar el conflictiu principi de curs d'enguany. Parlarà davant dels diputats, a petició pròpia, sobre un començament de curs escolar amb una vaga indefinida i una batalla oberta amb la major part del sector educatiu a causa, sobretot, del decret de llengües.

stats