Balears 05/01/2014

Educació investiga el cap d'estudis i sis professors de l'IES Marratxí

La notícia es fa pública just dos dies abans d'una nova vaga i els docents ho consideren una provocació

E. Borràs / B. Picornell
2 min
UN INSTITUT SIGNIFICAT  L'institut de Marratxí ha tingut un significat paper en la mobilització docent i en les seves instal·lacions s'han fet assemblees.

PalmaA banda de la investigació al cap d'estudis de l'institut de Marratxí, Xavier Juan, -i de la qual ja us informava aquest diari-, aquest dissabte s'ha sabut que la Conselleria d'Educació també ha començat a investigar sis professors més del mateix centre. Segons el secretari general d'Ensenyament de CCOO, Toni Baos, aquestes decisions són una "provocació" del Govern, just dos dies abans d'una nova jornada de vaga, "perquè els docents s'enfrontin amb les famílies".

Tot i que des de CCOO han dit avui que el que s'ha fet amb els professors i el cap d'Estudis és obrir diligències prèvies, o sigui, un expedient informatiu que podria dur a un de disciplinari si no es tanca, des de la Conselleria han fet un comunicat negant-ho. Asseguren que, a banda de l'expedient a March, no se n'ha obert cap més "de cap tipus". Això sí, fonts oficials de la Conselleria sí que admeten que investiguen els professors, tot i que no en poden dir res perquè asseguren que el que hi ha en marxa és una "informació reservada".

La vaga de dimarts és per donar suport al director del mateix centre, Jaume March, afectat per un expedient disciplinari. Encara que el del cap d'estudis i el del director s'han fet amb el mateix argument, el de "conculcar el dret a l'educació", només el de March és disciplinari, els altres, per ara, són informatius i en fase prèvia i per causes diferents, segons fonts properes al cas. Són, doncs, una nova demostració de la línia dura del Govern en contra de la lluita dels docents.

Baos considera "covarda, cínica i incívica" l'actitud de la Conselleria i afirma que "ho vol tot sense cap tipus de negociació". En un comunicat, fa una crida a la unitat d'acció per a la vaga de dimarts tenint en compte que "la lluita ha traspassat els límits de tolerància i de la paciència de tota la comunitat educativa".

Com en el cas de March, sembla que el procediment qua afecta Juan hauria partit d'una demanda d'una alumna que hauria enregistrat una conversa del cap d'estudis amb un grup de joves que protestaven perquè volien fer classe.

Juan hauria contestat en "to col·loquial" i la resposta hauria estat interpretada com una hipotètica "denegació del dret a l'educació", a més de "possiblement ofensiu", pel grup d'alumnes contraris a la protesta docent. Juan ja té coneixement de l'expedient que se li ha obert.

Que se'n tingui constància, ja hi ha onze procediments en marxa que afecten docents i equips directius de centres arran del conflicte educatiu. Els primers afectats foren els tres directors de Maó, que el mes d'agost veieren com l'expedient anava acompanyat de mesures cautelars que els suposaven la suspensió de sou i de càrrec.

El quart arribà el 20 de desembre. Just el dia en què començaven les vacances de Nadal, Jaume March, director de l'IES Marratxí, rebé la notificació oficial de l'obertura d'un expedient disciplinari per falta molt greu per vulnerar durant la vaga "el dret a l'educació i a la neutralitat". A diferència del cas de Menorca, l'expedient de March no anava acompanyat de mesures cautelars, motiu pel qual pot continuar exercint el càrrec i percebent-ne les retribucions corresponents.

stats