Balears 16/09/2013

Més de 5.000 persones es concentren davant del Consolat de Mar

Gent d'arreu de Mallorca ha arribat a Palma per manifestar-se en defensa de l'ensenyament públic i en català

Q. Torres/ARA Balears
2 min

PalmaMés de 5.000 persones es concentren en aquests moments davant del Consolat de la Mar, seu del Govern, per protestar contra la política educativa del Govern Bauzá. Duen camisetes verdes i pancartes en contra del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i en defensa d'una escola de qualitat. Criden "dimissió" i "no més retallades a l'educació" i fins i tot hi han cantat L'Estaca.

Hi ha mestres, però també alumnes i una forta presència de la Part Forana. A hores d'ara encara hi arriba la gent i la marea arriba més enllà de l'edifici de la Llonja. També hi ha una contundent presència policial i, segons han informat a l'ARA Balears alguns manifestants, hi ha agents que apunten les matrícules dels cotxes que fan sonar la botzina en suport dels manifestants per tal de valorar una possible sanció per contaminació acústica.

Abans de la concentració el verd de les camisetes, símbol de la defensa de l'educació de qualitat, havia omplit els carrers de la ciutat des de bon matí amb la gent que anava al Consolat. De fet, l'afluència de persones ha fet que s'hagi organitzat una manifestació espontània al carrer de Sant Miquel que ha continuat pel carrer Colom seguida de dues motocicletes de la Policia.

Gent d'arreu de Mallorca ha arribat a Palma, i molts ho han fet en transport públic.A l'estació Intermodal de Palma els trens procedents de Manacor i sa Pobla ho han fet plens de manifestants. Des de l'Assemblea de Docents, també han organitzat una sèrie de punts de trobada a Palma per a la gent procedent d'arreu de l'illa. Així, els docents i la resta de persones que els donen suport s'han anat aplegant al parc del Polígon de Llevant, a l'Escorxador i a la plaça d'Espanya.

stats