Nou disc

El Voldemort de Shakira i la falsa llegenda de la melmelada de la infidelitat

La cantant colombiana ha assegurat que aquesta serà l'última vegada que parli de la ruptura amb Gerard Piqué

3 min
Portada del nou disc de Shakira

BarcelonaLes vicissituds amoroses de Shakira per fascicles ara s'entreguen a través d'entrevistes. Després de gairebé dos anys explotant una de les ruptures més mediàtiques a través de les lletres de les seves cançons, la cantant colombiana ha decidit llançar la traca final: Las mujeres ya no lloran, el disc que sortirà aquest divendres. Però lluny de suposar el tancament del dol per la ruptura amb Gerard Piqué, les entrevistes que està concedint a diferents mitjans internacionals per promocionar el seu disc no han deixat de donar noves pistes sobre el final de la relació i generar declaracions incendiàries.

Entremig de les filtracions, fotografies i declaracions del trencament d'una de les parelles més famoses de l'actualitat també s'hi han colat algunes notícies falses, segons ha assegurat Shakira en una entrevista al diari britànic The Sunday Times. Una de les històries que més va circular l'estiu del 2022, quan es va fer pública la ruptura, va ser que la cantant de Monotonía havia descobert la infidelitat del que va ser la seva parella durant 11 anys quan va veure que els pots de melmelada s'acabaven quan ella no era a casa. Segons s'explicava, ni a l'exfutbolista ni a cap dels seus dos fills els agraden les conserves de fruita. Per tant, l'única persona que es feia torrades amb melmelada en aquella casa era Shakira.

Però quan el periodista britànic li pregunta a la cantant si la principal pista sobre la infidelitat van ser els famosos pots de conserva, la cantant és categòrica: "No és cert". Shakira no desenvolupa més la resposta, però l'hemeroteca i un videoclip la contradiuen. Quan el mitjà This Morning va preguntar el 2022 sobre el significat del cap de Rauw Alejandro que apareix dins un frigorífic al videoclip de la cançó Te felicito, la de Barranquilla va assegurar que anava a la nevera "per trobar la veritat" del que passava a casa seva.

La comparativa entre Gerard Piqué i Voldemort

Tot i les referències continuades a emocions com la ràbia, la tristesa i el desengany que emanen al disc que sortirà aquest divendres, 22 de març, Shakira ha assegurat que vol passar pàgina. De fet, al disc apareix una cançó que encara no ha sortit a la llum titulada Última. A través de la pantalla de la videotrucada, el periodista Ed Potton li pregunta si aquest single també fa referència a la seva exparella. "Sobre Voldemort? Aquell que no pot ser anomenat? Espero que sigui l'última cançó que escric sobre això i sobre ell", afirma la cantant, que utilitza el personatge de Harry Potter per referir-se a la seva exparella.

En l'entrevista, feta a distància, ella a Miami –on viu amb els seus fills– i Potton al Regne Unit, l'artista també reflexiona sobre les dinàmiques de treball que va acceptar durant la seva relació amb l'exblaugrana. "Durant molt de temps vaig deixar la meva carrera en suspens per estar al costat del Gerard i que ell pogués jugar a futbol", declara a The Sunday Times. "Va haver-hi tantes peces de la meva vida que es van desmuntar davant dels meus ulls que vaig haver de reconstruir-me d'alguna manera, recollint els ossos de terra i ajuntant-los tots. I la cola que ho va mantenir tot unit va ser la música", assegura. De fet, Shakira detalla que ella no ha sigut l'única membre de la família que ha tirat endavant amb l'ajuda de la música. També Milan, el fill gran d'11 anys, va expressar la situació que estaven vivint com a fills a través de "dues cançons increïbles, d'aquelles que et fan plorar".

stats