Cotxe elèctric
Suplements 30/04/2021

El 18% dels propietaris de cotxes elèctrics tornen a la gasolina

Un estudi de la Universitat de Califòrnia sobre més de 4.000 propietaris de cotxes elèctrics i híbrids endollables conclou que un de cada cinc usuaris torna als cotxes de combustió

2 min
Cotxe elèctric

Tot i que el futur dels automòbils passa per models més sostenibles i de menor petjada de carboni, alguns usuaris de cotxes electrificats (elèctrics purs o híbrids endollables) tornen a fer servir cotxes de combustió, desencantats amb el funcionament dels seus vehicles de zero emissions, segons recull un estudi de la Universitat de Califòrnia a Davis.

De fet, l’estudi conclou que el 18% dels propietaris de cotxes elèctrics i el 20% de propietaris de cotxes híbrids endollables o PHEV han comprat un cotxe de combustió nou amb motor de gasolina per substituir el seu vehicle electrificat.

Els motius pels quals molts propietaris de cotxes elèctrics o híbrids endollables tornen a fer servir models de combustió es poden resumir en el problema de les recàrregues dels seus vehicles. La major part de les cases no tenen punts de càrrega de nivell 2 (240 V), i això allarga molt els temps d’espera per carregar el seu vehicle, cosa que en alguns casos acaba provocant que els propietaris tornin a fer servir vehicles de combustió tradicionals.

A banda d’aquest punt, l’estudi de la Universitat de Califòrnia també apunta altres factors interessants, com ara el fet de tenir o no un segon vehicle a casa –els propietaris amb un segon cotxe de gasolina veuen menys inconvenients als seus vehicles elèctrics– o el gènere, ja que el grau de satisfacció de les dones amb els cotxes electrificats és força menor que no pas el dels homes. A més, el grau de satisfacció entre els més de 4.000 enquestats per fer aquest estudi és significativament menor entre les persones que viuen en pisos o apartaments sense garatge propi i que han d’aparcar al carrer, cosa que dificulta les possibilitats de carregar les bateries dels seus cotxes elèctrics.

Per últim, hi ha un últim factor molt important en aquest estudi, que apunta a la capacitat adquisitiva i el tipus de vehicle elèctric que compra cada usuari. El grau de satisfacció i fidelitat entre els propietaris d’un Tesla Model S o Model X és molt més gran que no pas en segments de vehicles més petits, com ara un 500e, per exemple.

stats