COMPANYIES BESTIALS
Suplements 26/07/2021

Miquel Montoro, ‘youtuber’: “A casa tenim uns tres o quatre milions d’animals”

SELENA SORO
2 min
Miquel Montoro, ‘youtuber’ “A casa tenim uns tres o quatre milions d’animals”

El youtuber mallorquí Miquel Montoro només té 15 anys, però a casa hi té tres o quatre milions d’animals. Tres o quatre milions? “Sí, si comptem les abelles”, assegura el noi, rialler. Però fins i tot sense comptar les abelles és cert que calen moltes mans i molts dits per comptar totes les bestioles que aquest adolescent té a la seva finca de Sant Llorenç des Cardassar.

Amb mig milió de seguidors a Instagram i milers de reproduccions a YouTube, Montoro es va fer famós per la naturalitat amb què relata el dia a dia de la vida rural a Mallorca, unes experiències que la primavera passada va convertir en llibre a Uep! Les meves aventures al camp, publicat pel grup Planeta. Els protagonistes? Les taronges, les pilotes que cuina la seva mare i, esclar, tots els seus animals.

Un dels més coneguts entre els seus seguidors és el Menut, un burro autòcton de Mallorca que li va regalar el seu pare. “El Menut va arribar a casa un dia que jo estava malalt. Quan el vaig veure em va passar el mal de panxa i tot el que tenia”, declara Montoro, i des d’aleshores són inseparables. “La gent de vegades s’espanta una mica perquè és molt gros, però per a mi és com un bebè. Quan el coneixes t’adones que és molt bon al·lot i molt sociable”, assegura.

A més del Menut, Montoro té cinc gossos: el Xaloc, la Neus, el Leo, la Nube i la Mel. “Tots són gossos regalats. El Leo, per exemple, va arribar perquè l’amo el tenia en un pis i buscava algú que el pogués tenir a l’aire lliure”, explica el youtuber, que a tots els seus gossos els estima per com són: “El Xaloc és el més carinyós, i el Leo és molt seu. A la Neus sempre se li ocorren coses dolentes que no hauria de fer. La Nube és carinyosa i atenta, i la Mel… La Mel encara és massa bebè per saber com és”, diu.

A la finca de Sant Llorenç de Cardassar, ben avinguts amb els gossos, també hi ha dos gats, el Cheddar i el Musti, que durant els seus sis primers mesos de vida va ser la Musti, ja que Montoro i la seva germana no es van adonar fins aleshores que en realitat era un mascle. A banda dels gats, aquest youtuber mallorquí també té porcs, ànecs i gallines -li agradaria criar-ne tantes de diferents com fos possible-, i els caps de setmana sovint és l’encarregat d’alimentar-los a tots. “Em llevo a les cinc o sis del matí i m’hi poso d’hora, perquè són molts i tots han de menjar”, explica.

Montoro assegura que si tots fóssim una mica més animals el món aniria molt millor, encara que reconeix que de vegades estaria bé “que els animals parlessin”. “Se n’aprenen moltes coses, i se n’aprenen cada dia!”, conclou.

stats