Pluralitat
Suplements 07/07/2022

Anya Taylor-Joy i Ariana De Bose, entre els nous convidats a votar en els pròxims premis Oscar

Entre la llista de personalitats que han rebut la invitació, el 44% són dones i el 37% s'identifiquen amb minories

2 min
Anya Taylor-Joy

BarcelonaLes llatines Ariana DeBose i Anya Taylor-Joy van ser convidades aquest dimarts a formar part de l'Acadèmia de Hollywood, la institució que vota anualment els Oscars, juntament amb 397 persones procedents de 53 països. Entre la llista de personalitats que han rebut la invitació per engrossir les files de la institució, el 44% són dones, el 37% s'identifiquen amb grups minoritaris i el 50% són professionals de fora dels Estats Units, va destacar la institució en un comunicat. Tot i això, la incorporació a l'Acadèmia no és automàtica, ja que els professionals (entre els quals hi ha directors, actors, productors, tècnics...) hauran d'acceptar la convocatòria del seu gremi corresponent.

Entre els llatins, a més de DeBose, d'origen porto-riqueny i guanyadora d'un Oscar per West Side Story, i Anya Taylor-Joy, que té la nacionalitat argentina, també hi figuren Robin de Jesús, d'origen porto-riqueny, Olga Merediz, nascuda a Cuba, i Marco Rodríguez. Així mateix, podran ingressar-hi també el madrileny Alberto Mielgo i el català Leo Sánchez, guanyadors de l'Oscar al millor curt d'animació per The Windshield Wiper; el xilè Hugo Covarrubias, candidat a aquest mateix premi per Bestia, i la productora colombiana Cristina Gallego. El cineasta espanyol Mariano Barroso, actual president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, també apareix al llistat de persones que podran votar en els propers Oscars.

Entre els noms populars de Hollywood convidats per l'Acadèmia apareixen Troy Kotsur, flamant guanyador de l'estatueta a millor actor secundari per Coda, i el francès Vincent Lindon, protagonista de la controvertida Titane. Billie Eilish i el seu germà Finneas també es podran incorporar al departament musical de la institució. Amb els nous ingressos, l'Acadèmia de Hollywood vorejarà els 10.000 membres.

El gener del 2016, la institució va anunciar una sèrie de canvis amb l'objectiu de duplicar entre les seves files el nombre de dones i persones de diversos orígens, per aplacar així les crítiques per la manca de diversitat en les votacions dels Oscars. Pedro Pascal, Ricardo Darín, Javier Cámara, Daniela Vega, Carmen Maura, Carlos Bardem, Natalia De Molina i Rossy de Palma són alguns dels professionals que han entrat a l'Acadèmia els darrers anys.

Ariana De Bose a la darrera gala del Met
stats