Va de llibres
Suplements 31/07/2023

Àngels Bassas: "La Marta Orriols escriu tocant el cor"

L'actriu i escriptora recomana 'La possibilitat de dir-ne casa' i un grapat de llibres més

2 min
ÀNGELS bassas Una nena que escrivia
 (Actriu i escriptora)

Barcelona"La Marta Orriols escriu meravellosament bé", resumeix l'actriu i escriptora Àngels Bassas, per justificar que hagi escollit recomanar l'última novel·la d'aquesta autora, La possibilitat de dir-ne casa (Grup 62), una novel·la que coneix bé perquè n'ha fet la versió en audiollibre. "La Marta té una literatura de nivell i una literatura que sorgeix del cor, i això fa que m'hi senti propera. M'agrada la literatura que et xoca, que et diu coses, i la Marta escriu tocant el cor, amb una sensibilitat extraordinària", assegura.

Però és que en aquest cas també li interessa l'argument, la història d'una periodista que ha estat durant vint anys corresponsal a Beirut i que decideix tornar a casa (o almenys el que era casa anys enrere) perquè als 43 anys creu que li toca establir-se en algun lloc i refer els vincles amb la família, els amics i fins i tot els ex. "Parla del conflicte bèl·lic, però també del seu conflicte intern, del desarrelament de qui està fora de casa per feina, del desarrelament de la dona que tria tirar endavant un ofici malgrat ser vista com una rara avis. Jo n'he gaudit moltíssim", explica Bassas, que a més de la seva popular faceta d'actriu ha escrit diverses novel·les i històries per a joves. El seu últim llibre és el thriller psicològic Doble vida, escrit a quatre mans amb Salvador Macip.

Ja es nota que Bassas és una lectora empedreïda i que no es pot estar de donar més pistes de bones lectures. "De Stefan Zweig me'ls enduria tots, és tan bo! Escriu tan bé que és un bon company de viatge", exclama. "Si voleu llegir alguna cosa relacionada amb el món del teatre jo m'enduc sempre Shakespeare o Txékhov", explica, i d'aquest últim en recomana especialment El regne de les dones (Viena). I com que també és autora de literatura infantil i juvenil (té tota una saga, d'en Patatu, a La Galera), també vol citar un parell de títols per a joves, i escull Com la bogeria va explicar el món, de Dita Zipfel i Rán Flygenring (L'altra Tribu), i Constel·lacions, de Quim Torres (Babulinka).

stats