Successos
Societat Successos 20/07/2023

Temporada negra a les carreteres de les Balears: nou accidents mortals en només dues setmanes

La Direcció General de Trànsit (DGT) alerta que el nombre de víctimes mortals aquest 2023 s'ha duplicat respecte del 2022

3 min
Un accident de trànsit a la carretera Campos-Felanitx

PalmaLes notícies sobre accidents mortals a les carreteres de les Balears s'han anat succeint en les darreres setmanes. Tant que, en els darrers quinze dies, al menys nou persones han mort a causa d'accidents de trànsit. Però no només això, sinó que segons les darreres xifres de la Direcció General de Trànsit (DGT) el nombre de víctimes mortals aquest 2023 ascendeix a 26, per contra de les 12 que es van registrar en el mateix període de temps de l'any passat. Un fet que preocupa la directora provincial de la DGT, Francisca Ramis, qui, davant aquesta situació, dimarts va assegurar que "s'ha de conscienciar la població i reforçar les mesures".

Dels cinc accidents mortals, dos han succeït a Alcúdia. El primer, el passat dilluns 17 de juliol, quan un motorista de 44 anys va morir després de xocar contra un tot terreny. El cotxe es va botar un senyal de 'cediu el pas' i el conductor en va sortir il·lès. A més, se li van fer proves d'alcoholèmia i de drogues, a les quals va donar negatiu. El succés va tenir lloc a les 10.30 hores, a la carretera Ma-13.

Dos dies després de l'anterior accident i en el mateix municipi, un ciclista va perdre la vida en xocar contra un bus del TIB a Alcúdia i, posteriorment, ser atropellat per un cotxe. Els fets van tenir lloc a la carretera que va de la rotonda del 'cavall' en direcció a Palma, al voltant de les 22.30 h d'aquest dimecres.

A Palma, el passat dimarts dia 18, va morir un motorista va morir a la matinada després d'haver sofert un accident de trànsit a la carretera Ma-19, prop de la rotonda de Ciutat Jardí, a Palma. Pel que sembla, i segons va alertar un conductor que circulava prop del motorista, la víctima anava a gran velocitat en el moment de l'accident.

Dos dies abans i també a Palma, un conductor es va botar un semàfor en vermell i va atropellar mortalment una dona. Després, va fugir de l'accident i no va prestar auxili a la víctima, per la qual cosa ha estat detingut. L'incident va tenir lloc aquest diumenge a les 2.50 h de la matinada. Segons va informar el SAMU 061, en arribar-hi l'ambulància, la dona estava en parada cardiorespiratòria amb lesions greus. Els sanitaris varen intentar reanimar-la, sense èxit.

Un altre accident mortal va ocórrer el passat 4 de juliol quan un camioner va baixar del seu vehicle a la via de cintura després de tenir problemes mecànics i una dona que conduïa un cotxe el va atropellar. La dona, que es va entregar hores més tard a la Guàrdia Civil, no es va adonar del que havia succeït. En veure la notícia es va personar a la seu de la Policia Local de Palma i va reconèixer els fets.

El mateix dia, un home de 64 anys va morir a la carretera entre Pollença i Crestatx. La principal hipòtesi és que va perdre el control del vehicle en un revolt de la carretera i va xocar frontalment contra un arbre. Quan el personal sanitari va arribar al lloc dels fets van trobar la víctima atrapada al vehicle i inconscient. Tot i que després d'aconseguir treure l'home del cotxe va intentar reanimar-lo, no van poder salvar-li la vida.

Un altre accident mortal es va produir durant la matinada del dijous dia 6 quan un taxi va atropellar mortalment una dona de 52 anys al carrer de Manacor de Palma. Els serveis d'emergències van rebre l'avís poc abans de les 4 h i quan el personal sanitari va arribar al lloc dels fets, va trobar la víctima estesa enmig del carrer i ja morta.

També a Palma, una dona, que va morir l'endemà passat del succés, va ser atropellada en el passeig Marítim per un conductor borratxo de 25 anys devers les sis de la matinada. El conductor del vehicle va donar positiu en el test d'alcoholèmia, en què superà els 0,60 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire. A més, no va detenir el vehicle fins passat més d'un centenar de metres, on va impactar amb un mur lateral de la via.

I el novè i únic accident, que no ha tingut lloc a Mallorca, es va produir diumenge dia 16 passat a Formentera. Un motorista va morir després de sofrir l'accident en xocar contra una furgoneta quan es dirigia a la Savina.

stats