Incendi
Societat Successos 13/05/2023

Controlat l'incendi en una empresa càrnica de Mercabarna

19 dotacions de bombers treballen en l'extinció del foc

2 min
Vehicles dels bombers al costat de la nau incendiada a la Zona Franca de Barcelona.

BarcelonaUn incendi crema des de primera hora del matí en una nau d'una empresa càrnica del mercat majorista de Mercabarna, a la Zona Franca de Barcelona, segons ha confirmat a l'ARA l'Ajuntament de la capital catalana. El foc que ja està controlat ha obligat a anul·lar l'estació de metro de Mercabarna, de la línia 9.

Fins a 19 dotacions dels Bombers de Barcelona s'han desplegat a la zona, i a causa de les dimensions de l'espai preveuen que trigaran a extingir totalment el foc, tot i que abans del migdia ja el tenien sota control. Un testimoni ha assegurat a l'ARA que el foc ha provocat l'enfonsament del sostre de la nau. Concretament, les instal·lacions afectades pel foc són una planta de l'empresa Schara, segons El Prat Ràdio. L'incendi està perimetrat al recinte de la nau afectada i no hi ha perill que s'estengui a altres edificis propers.

Els bombers tirant aigua a la nau incendiada a la Zona Franca de Barcelona.

El primer avís s'ha rebut a les 5.18 hores de la matinada, i fonts del consistori confirmen que fins ara no hi ha cap ferit. La gran columna de fum que desprèn el foc és visible des de diversos punts del sud de Barcelona i des de bona part dels municipis propers del Barcelonès i el Baix Llobregat.

Un altre incendi a Santa Perpètua

Aquesta matinada també hi ha hagut un altre incendi a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental. En aquest cas el foc ha calcinat una nau industrial dedicada a la fabricació de bateries i estacions de recàrrega elèctrica. Segons els Bombers de la Generalitat, l'incendi s'ha declarat a quarts de dues de la matinada per causes encara desconegudes i s'hi han desplaçat fins a 21 dotacions terrestres. La nau ha quedat calcinada totalment, però l'estructura s'ha mantingut dreta i no s'ha ensorrat. En el sinistre no hi ha hagut ferits.

stats