Immigració
Societat Successos 31/07/2023

Detingut un home per patronejar una pastera a Formentera

18 persones viatjaven dins l'embarcació que havia sortit d'Algèria i havia arribat a les costes pitiüses la nit del passat 20 de juliol

ARA Balears
1 min
Pastera a Cabrera

PalmaAgents de la Policia Nacional a Eivissa han detingut un home, d'origen algerià, com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i afavoriment de la immigració il·legal. L'home va patronejar una pastera amb 18 persones que va arribar a Formentera. Segons ha informat la Policia en un comunicat, els agents del grup UCRIF de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Local d'Eivissa van procedir el 22 de juliol a la detenció d'aquest home en ser interceptades 18 persones en terra quan acabaven de desembarcar d'una pastera a l'illa de Formentera.

Durant la nit del passat dia 20 de juliol es va alertar que una embarcació amb un grup de persones havia arribat a terra a Formentera. Posteriorment a la seva localització, aquestes persones van ser traslladades a dependències de la Policia Nacional a Eivissa, on se'ls va fer un primer triatge per comprovar-ne l'estat de salut. Els agents, després de fer la corresponent recerca, van poder comprovar que els migrants van partir des de la zona de Bohuroun, a la ciutat de Tipasa a Algèria, en una petita nau rígida, sense tot just espai per moure's, incomplint les mesures de seguretat i posant en risc les seves vides.

Els policies van poder esbrinar la identitat de la persona que havia organitzat el viatge i havia patronejat l'embarcació durant tot el trajecte, i fou detingut per aquest motiu. El detingut va ser posat a la disposició del jutjat d'Instrucció de Guàrdia a Eivissa, que en va acordar l'ingrés a la presó. Al llarg d'enguany han arribat 13 embarcacions tipus pastera a les illes d'Eivissa i Formentera, i han estat detingudes cinc persones com a presumptes autors d'afavoriment a la immigració il·legal per patronejar aquestes embarcacions.

stats