Narcotràfic
Societat Successos 05/08/2023

Detingut un home a Calvià amb una ordre europea de detenció per tràfic de drogues

Es tracta d'un dels integrants d'una organització que introduïa i distribuïa substàncies estupefaents a Estocolm

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional detenen a Calvià l'home.

PalmaAgents de la Policia Nacional varen detenir a final de juliol a Calvià un home d'origen suec i de 25 anys que tenia una ordre europea de detenció i lliurament dictada per la Fiscalia d'Estocolm. L'home va ser arrestat per presumptament participar i ser un dels integrants d'una organització que introduïa i distribuïa substàncies estupefaents a la capital sueca des de feia, almenys, quatre anys.

Cal destacar que aquesta operació té relació directa amb la del mes de maig, també per part de la Brigada de la Policia Judicial, en què un altre ciutadà d'origen suec també va ser detingut pels mateixos motius. Era el presumpte líder de la mateixa organització criminal i ja es trobava al seu país d'origen en haver estat extradit.

El sospitós estava encausat per fets comesos al seu país, però feia temps que residia a Mallorca, on vivia clandestinament perquè sabia que estava sent cercat. La policia de Suècia feia temps que recaptava proves contra ell, mentre que divendres de la setmana passada els agents de la Policia Nacional el varen trobar. Segons ha informat la Policia en una nota de premsa, ha estat una operació complicada, ja que l'home sovint canviava de domicili i prenia nombroses mesures de seguretat.

Per això, dissabte passat els agents van organitzar un dispositiu amb la finalitat de procedir a la seva detenció al municipi de Calvià, amb un resultat positiu. Arran de l'anterior, les autoritats sueques, a fi de reunir més indicis contra ell i l'organització criminal, i embargar béns de valor procedents del narcotràfic, varen sol·licitar l'escorcoll del seu domicili, que es va desenvolupar posteriorment.

L'home detingut va passar dilluns a disposició judicial i se li dictà l'ingrés a la presó, on estarà fins a la seva extradició.

stats