Succés
Societat Successos 03/12/2022

Detingudes sis persones per organitzar matrimonis falsos a Mallorca

La principal motivació de concertar aquests matrimonis radicava en l'absència del permís de residència i treball dels contraents estrangers, i en la desesperació per regularitzar la seva situació a Espanya

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un total de sis persones, cinc homes i una dona, per presumptament organitzar matrimonis falsos a Mallorca. Segons ha informat la Policia aquest dissabte en una nota de premsa recollida per Europa Press, haurien participat en la comissió dels delictes de falsedat documental, i quatre d'ells serien presumptes autors del d'afavorir la immigració il·legal.

Tot es va iniciar quan es va rebre una informació d'un jutjat de Mallorca on s'exposaven certs dubtes sobre la legalitat de diversos expedients de matrimonis presentats en aquesta administració, per la qual cosa sol·licitaven la intervenció policial per determinar-ne la veracitat. Així, un cop analitzada la informació, es va apreciar que a cadascuna de les parelles que pretenien contreure matrimoni sempre una de les dues parts era espanyol i l'altra, d'origen estranger, amb la particularitat que en tots els casos no tenien permís de residència ni treball.

Els agents van detectar que en tots els matrimonis sempre actuava com a mandatari verbal la mateixa persona i principal cap de la trama, que, a més, era l'encarregat de connectar persones amb nacionalitat espanyola amb altres d'estrangeres per concertar aquests enllaços, tot a canvi de doblers, que de vegades arribaven a sumes superiors als 5.000 euros.

Aquesta persona també feia les gestions necessàries per aconseguir els corresponents i necessaris testimonis a cada enllaç per prestar testimoniatge fals en cada unió matrimonial, i també s'encarregava d'emplenar i presentar tota la documentació al jutjat.

Per a la Policia, la principal motivació de concertar aquests matrimonis radicava en l'absència del permís de residència i treball dels contraents estrangers i en la desesperació per regularitzar la seva situació a Espanya, cosa que hauria estat aprofitada pel principal investigat per enriquir-se i afavorir la permanència en territori espanyol de les esmentades persones fruit dels matrimonis fraudulents.

stats