Successos
Societat Successos 02/05/2023

Detenen dos homes per diversos robatoris amb força

Els lladres inutilitzaven les alarmes i en alguns casos forçaven les caixes fortes amb llances tèrmiques

ARA Balears
1 min
El material requisat per la Guàrdia Civil durant l'operació

PalmaDos homes han estat detinguts com a presumptes autors de diversos robatoris amb força, alguns d'ells a través de forats a les cases per entrar-hi a robar, procediment conegut com a butró, i utilitzant llances tèrmiques. Un dels robatoris que se'ls atribueix és el que va tenir lloc en un supermercat de Muro, on varen fer un forat a la paret, varen desactivar les alarmes i varen forçar la caixa forta, d'on varen endur-se 10.000 euros.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, recentment, els acusats també varen robar un vehicle a la zona de Son Oms, a Palma, i es varen desplaçar fins a una urbanització de Llucmajor. Una vegada allà, varen intentar arrancar un caixer automàtic, sense aconseguir-ho, cosa que provocà danys a la instal·lació. Així mateix, serien els autors d'un altre robatori, en aquest cas en un comerç al port de Palma, al qual varen accedir després de rompre una finestra, i d'on varen extreure 15.000 euros de la caixa forta.

Arran de la investigació, els agents varen descobrir que, a través d'una empresa multiservei a nom d'un d'ells, obtenien les dades necessàries dels llocs on havien treballat per després cometre els atracaments. Així, varen dur a terme tres escorcolls en què varen requisar diverses eines utilitzades en els robatoris, com ara palanques, equips per a l'obertura de panys o inhibidors de freqüència. A més, es varen trobar 6000 euros, joies i diversos rellotges nous.

Tot i la detenció dels dos homes, la investigació, coneguda com a Operación Lanzeroski, continua oberta i la Guàrdia Civil no descarta noves detencions i la imputació d'altres furts.

stats