Ciberdelinqüència
Societat Successos 20/08/2023

Detenen cinc persones a Palma per estafar fins a 20.000 euros a una dona a Madrid

La investigació s'ha duit a terme en col·laboració amb el grup judicial de Ciberdelinqüència de la Comissaria de San Blas, a Madrid

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut a Palma cinc membres de la mateixa família per estafar fins a 20.000 euros a una dona a Madrid. Segons ha informat el cos policial i ha recollit Europa Press, la investigació va començar quan el grup judicial de Ciberdelinqüència de la Comissaria de San Blas, a Madrid, va demanar la col·laboració policial de l'equip de Palma després de rebre la denúncia de la víctima, en què explicava que havien accedit als seus comptes, des d'on havien fet una transferència de 20.000 euros sense la seva autorització.

En tenir constància de la transferència, la dona va informar el banc, que després de comprovar-ho va determinar que s'havia utilitzat un malware per cometre l'estafa.

La presumpta autora de l'estafa, en rebre els diners al seu compte, va fer diverses transferències bancàries i enviaments de diners als seus familiars a través d'una aplicació per intentar evitar que li bloquejassin els diners robats.

Arran de la investigació es va comprovar la titularitat dels comptes i es varen rastrejar els diners, cosa que va permetre identificar tots els beneficiaris dels diners robats com a membres d'una mateixa família, a Palma. Els agents també varen poder determinar que un dels detinguts està implicat en altres casos d'estafa a través d'internet, que estan sent investigats, de manera que no es descarta que pugui haver-hi noves detencions.

stats