Successos
Societat  /  Successos 23/09/2023

Detenen un alumne d'una escola de Palma per piratejar les contrasenyes del professorat

La investigació va començar quan una professora va trobar un dispositiu acoblat al seu ordinador que registrava les pulsacions del teclat

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut un jove, alumne d'una escola de Palma, per estar presumptament implicat en l'adquisició i col·locació d'un dispositiu tecnològic en un ordinador del col·legi amb el qual va poder aconseguir les claus personals de les carpetes del professorat on hi havia proves i exàmens.

Segons ha informat el cos policial i ha recollit Europa Press, la investigació va començar arran de la troballa, per part d'una professora, d'un dispositiu acoblat en un dels ports USB de l'ordinador de la seva classe que enllaçava el terminal amb el teclat i el ratolí. Aquest dispositiu està dissenyat per captar les pulsacions generades en el teclat, fet que permet obtenir usuaris o contrasenyes personals.

El centre va analitzar l'aparell i va concloure que algú havia obtingut les claus del professorat i que havia accedit a diverses proves i exàmens abans que s'haguessin duit a terme.

Una vegada presentada la denúncia, es va fer càrrec de la investigació el grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics de la Policia Nacional que, en examinar la documentació i les dades, varen observar que tota l'acció posterior (tractament dels exàmens i les proves) es va fer des del mateix centre fent servir material.

D'aquesta manera, els agents varen arribar a identificar un alumne del centre, que ja va estar involucrat en un fet similar l'any passat i pel qual ja havia estat expedientat. A més, els policies varen poder corroborar que, amb dos dies d'antelació, els alumnes havien tingut coneixement del contingut d'exàmens que es varen fer posteriorment, la qualificació dels quals era sorprenentment alta.

El jove ha estat acusat com a presumpte autor d'un delicte de descobriment i revelació de secrets d'acord amb la legislació vigent i ha estat detingut i traslladat a la Fiscalia de Menors de les Balears.

Cal tenir en compte que un fet molt similar va tenir lloc fa pocs mesos en un altre centre escolar, per la qual cosa els agents han advertit que s'està convertint en una tècnica que està proliferant entre els joves.

stats