Successos
Societat Successos 02/09/2022

Detenen 42 persones a Eivissa i Madrid per introduir grans carregaments de droga pels ports

En l'operació es varen intervenir més de 250 quilograms de cocaïna, haixix i marihuana, a més d'armes, diversos vehicles i 350.000 euros en efectiu

ARA Balears
2 min
Substàncies i doblers intervinguts en l'operació antidroga.

PalmaAgents de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera han desmantellat una organització criminal, que suposadament es dedicava a importar gran quantitat de droga des de l'estranger a través dels ports espanyols. Han estat arrestades 42 persones, en 32 dels escorcolls efectuats, segons han informat els diferents cossos.

En l'operatiu s'han requisat 47 quilograms de cocaïna, 143 d'haixix, 46 de marihuana, 38 de cabdells i prop de 350.000 euros en efectiu, a més de diverses quantitats d'èxtasi, altres drogues sintètiques, heroïna i substàncies per adulterar la droga. També s'han intervingut quatre armes curtes, tres de llargues, cartutxos de diferent calibre, diverses armes blanques, punys americans i 19 vehicles. Els membres de l'entramat se servien dels vehicles i empreses de paqueteria per traslladar la droga, encara que també ho arribaren a fer amagant la droga dins d'unes pinyes.

L'operatiu es va desenvolupar el 24 d'agost a Eivissa i Madrid, amb la participació de més de 300 agents. Les indagacions començaren fa un any, quan dues investigacions independents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional confluïren en una de sola, amb la col·laboració de Vigilància Duanera.

Els agents esbrinaren que, quan la droga arribava al territori espanyol, es traslladava primer a Madrid i després a Eivissa amb vehicles i empreses de missatgeria amb filiacions falses. Per emmagatzemar-la, els traficants disposaven de naus industrials, xalets, pisos i trasters on amagaven les substàncies, plantacions i elevades quantitats de diners. En la investigació, primer es va interceptar un paquet de grans dimensions a l'illa d'Eivissa amb set quilograms de cocaïna, 35 d'haixix i 12 de marihuana.

Amb la coordinació dels diferents cossos, va ser possible determinar el recorregut de la droga, que entrava per ports com el d'Algesires, i es varen intervenir els carregaments de pinyes amb cocaïna a dins, o la producció autòctona d'altres substàncies com marihuana i haixix.

stats