Succés
Societat Successos 04/05/2023

100 policies per desarticular un clan familiar que distribuïa droga des de Porto Cristo

La Policia Nacional ha detingut 12 persones d'entre 30 i 54 anys que venien cocaïna, marihuana i haixix per tot el Llevant de Mallorca

2 min
Imatge de l'operatiu policial.

PalmaProp de 100 agents de la Policia Nacional han calgut per desmantellar un clan familiar assentat a Porto Cristo que distribuïa droga –importada de la Península– per tot el Llevant de Mallorca. Segons ha informat el cos policial en un comunicat, els agents han detingut 12 persones, d'entre 30 i 54 anys, acusats d'un delicte de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues per vendre cocaïna, marihuana i haixix.

L'operació, anomenada Cantón, va començar a finals del 2022, amb la investigació dels integrants de la família, la qual cosa va dificultar la feina dels agents, atès que no permetien ningú de l'exterior participés en l'activitat delictiva. A més, prenien mesures extremes de seguretat que obligaven els agents a fer servir una gran quantitat de recursos per poder identificar tots els membres. Fruit de les tasques policials, van detectar que la seva zona d'acció es concentrava entre el municipi de Son Servera i Santanyí.

Imatge de les detencions.
Imatge de les substàncies requisades.

A partir d'aquí, van localitzar els domicilis on vivien i que feien servir com a lloc segur per guardar la droga, així com la xarxa de punts de venda, dels quals es beneficava tota la família. També van descobrir altres llocs que feien servir per ocultar droga i doblers, anomenats "caletas", on extremaven les mesures de vigilància per detectar l'activitat policial.

A més, arran del viatge d'un dels principals objectius van saber que enviaven les substàncies –van trobar diversos paquets de marihuana i haixix– des de la Península camuflada en enviaments a través d'empreses de paqueteria. De fet, va ser l'arribada d'aquest investigat a l'aeroport dijous passat el que va detonar la resta de detencions.

Sis registres i presó per cinc dels líders

Arran d'això, van fer sis registres als municipis de Manacor, tant al nucli urbà com a Porto Cristo i la localitat de Son Servera. La complexitat dels registres va fer necessari el suport de totes les unitats de la Comissaria de Manacor i que es desplacessin des de la Prefectura Superior de Policia de les Balears dues unitats: la de Guies Canins, la de Prevenció i Reacció i la Brigada Provincial de Seguretat, amb prop de 100 agents en total.

Els registres es van fer durant tot el vespre de dijous fins a les sis de la matinada de divendres. El resultat va ser de nou persones detingudes, es van requisar prop de 70 grams de cocaïna, més de 500 plantes de marihuana, més de dos quilos de cabdells de marihuana, més de 200 grams d'haixix, prop de 500 grams de substància per a tall, cinc bàscules de precisió, 14.000 euros i cinc vehicles, un d'ells d'alta gamma.

Tots els arrestats van passar a disposició judicial a Manacor durant el matí del diumenge, on van decretar presó pels cinc principals líders. Ara, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

stats