Dani Alves, investigat per una violació, tornarà a declarar el 17 d'abril

El futbolista s'asseurà davant de la jutge d'instrucció a petició de la seva defensa

2 min
Dani Alves en una imatge d'arxiu, de l'última etapa al F.C Barcelona

BarcelonaEl 17 d'abril, dilluns vinent, traslladaran el futbolista Dani Alves de la presó de Brians 2, on ja hi ha passat 80 nits per una presumpta violació, a la Ciutat de la Justícia. Allà s'asseurà davant de la la titular del jutjat número 15 de Barcelona, l'encarregada d'instruir la causa contra l'exblaugrana, i tornarà a declarar, tal com ha avançat el mitjà brasiler Uol i ha pogut confirmar l'ARA. Serà la segona vegada que interrogaran Alves en seu judicial, i aquest cop ho faran a petició de la seva defensa, pilotada per l'advocat Cristóbal Martell. El futbolista brasiler està acusat d'agredir sexualment una dona de 23 anys als lavabos de la zona VIP de la discoteca Sutton el 30 de desembre de l'any passat.

La primera i única declaració d'Alves, el 23 de gener, va ser caòtica i va acabar amb el futbolista a dins d'un vehicle policial en direcció a la presó. La jutge va decretar la privació de llibertat provisional del futbolista al veure un elevat risc de fuga, complementat amb una alta capacitat econòmica, però també va concloure que hi havia indicis que apuntaven que l'exblaugrana va cometre l'agressió. Fins al moment, totes les proves reforcen la versió de la víctima, que ha mantingut la mateixa declaració des del primer dia: el futbolista la va portar fins al lavabo, un espai petit que queda allunyat del reservat, i la va forçar. En canvi, Alves va canviar fins a tres cops de versió en seu judicial: primer va dir que no coneixia de res a la víctima, després que solament es van creuar al bany i finalment que va ser ella qui li va practicar una fel·lació sense el seu consentiment.

Amb la declaració del 17 d'abril, el fubtolista intentarà contrarestar les contradiccions inicials amb una nova versió. El 23 de gener Alves en tot moment va negar haver comès l'agressió sexual. Les proves aportades, com la troballa de semen del futbolista a la cavitat vaginal de la dona, van desmuntar els seus arguments. Les gravacions del local plasmen com un amic del futbolista va triar tres dones perquè pugessin el reservat i Alves va ballar amb elles extralimitant-se, tocant parts íntimes de les tres. Elles li van anar apartant la mà.

En la vista del passat 16 de febrer per determinar si l'exblaugrana continuava en presó (així ho va confirmar l'Audiència de Barcelona) els advocats d'Alves ja va practicar un gir argumental: van acceptar les relacions sexuals que les proves demostren, però van rebatre que van ser consentides, qüestionant el relat de la víctima. La versió que compta de cara a la jutge, però, és la que el futbolista doni en seu judicial, i dilluns vinent Alves haurà d'especificar quina és la seva nova versió.

stats