Succés
Societat Successos 30/03/2023

Llibertat amb càrrecs per al president i el vicepresident de la Federació Balear de Boxa

Després d'haver passat a disposició judicial, els dos s'han negat a declarar

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional.

PalmaEl president de la Federació Balear de Boxa, Jorge Sánchez, i el seu pare, Manuel Sánchez, que havien estat detinguts aquest dimecres per un presumpte delicte d'afavoriment de la immigració il·legal, han quedat en llibertat amb càrrecs. Tots dos s'han negat a declarar després d'haver passat a disposició judicial a Via Alemanya, segons ha informat la Policia Nacional.

Els acusats haurien dut a Espanya esportistes de manera il·legal per participar en competicions; hauria comès fraus en ajudes institucionals i hauria trampejat les eleccions, entre altres delictes, segons ha recollit Europa Press.

La investigació va començar arran de la informació rebuda a la Unitat contra xarxes d'Immigració i Falsedats (Ucrif en les sigles en castellà) per part d'una federació esportiva, així com per part de diversos esportistes i persones relacionades. Totes elles coincidien en la presumpta gestió fraudulenta de la Federació.

A partir d'aquestes denúncies, el mes de febrer passat es va establir un dispositiu policial al voltant d'una prova esportiva que s'estava fent en un municipi de la Part Forana. En aquell moment, es varen interposar actes administratives en comprovar que no es complien les mesures de seguretat, motiu pel qual, en consens amb els àrbitres i els responsables de l'organització, es va suspendre l'activitat.

D'aquesta manera, els agents varen descobrir en un primer moment que, presumptament, un dels detinguts contractava esportistes de tercers països, especialment de Nicaragua, a qui pagava el viatge a Mallorca per entrar-hi com a turistes. Aquí es trobaven en situació irregular i no estaven federats. Aixi, els detinguts organitzaven proves esportives per tot Europa, especialment al Regne Unit, per les quals rebien entre 3.000 i 5.000 euros. D'aquests imports, els esportistes rebien al voltant de 1.200 euros, descomptant despeses de manutenció.

Pel que fa als expedients de subvenció sol·licitats per part de la Federació al Consell de Mallorca i a la Direcció General d'Esports del Govern, els agents han pogut constatar l'existència de nombroses falsificacions en els documents presentats per justificar aquestes subvencions.

D'altra banda, segons les declaracions testificals d'esportistes i àrbitres, els membres de la Federació, presumptament, podrien haver alterat de manera deliberada i fraudulenta el resultat de diverses proves.

La investigació també ha permès descobrir que els detinguts haurien comès un delicte de corrupció entre particulars, usurpació d'estat civil i frau electoral. En aquest sentit, s'ha comprovat que els acusats haurien falsificat el procés electoral per a l'elecció dels càrrecs de la Federació, per a la qual cosa haurien realitzat nombroses falsificacions.

stats