Tribunals
Societat Successos 24/03/2023

Condemnen a nou anys de presó uns ocupes de Palma per haver exigit 8.000 euros per abandonar un pis

Els acusats, tres homes i una dona, varen ser condemnats el 2021 per un jutjat de Palma per un delicte d'extorsió, el primer d'aquest tipus a escala estatal

ARA Balears
1 min
Façana del Tribunal Suprem

PalmaEl Tribunal Suprem ha ratificat una condemna de nou anys de presó a quatre ocupes de Palma que, després d'entrar en uns pisos que estaven a punt d'entregar-se, varen exigir al promotor 8.000 euros a canvi de partir. Els acusats, tres homes i una dona, varen ser condemnats el 2021 per un jutjat de Palma per un delicte d'extorsió, el primer d'aquest tipus a escala estatal.

Segons ha informat Europa Press, la sentència els va imposar penes individuals de dos i tres anys de presó per aquest delicte i també els va condemnar al pagament de multes per apropiar-se d'un immoble.

A aquestes penes, el jutjat hi va sumar nou mesos de presó per formar part d'un grup criminal, tot i que, després d'un recurs de les defenses, l'Audiència Provincial els va absoldre d'aquest darrer delicte, ja que es tractava d'un supòsit de codelinqüència.

Així, els acusats varen presentar un nou recurs davant el TS. La Fiscalia i la víctima es varen oposar a aquest recurs. En aquest sentit, els magistrats del Suprem no han admès les peticions dels ocupes, perquè consideren que no tenen raons suficients per aprovar-les.

stats