Mobilitat
Societat Successos 03/03/2023

Els accessos a la Serra des de Sóller, Pollença i Caimari continuaran tancats durant tot el cap de setmana

Per seguretat i davant el risc que caiguin més arbres, s'hi prohibeix el trànsit de vehicles i de persones

2 min
La UME continua amb les tasques per condicionar les carreteres de la serra, després del pas de Juliette

PalmaLes carreteres d'accés a la part central de la serra de Tramuntana continuaran tancades durant tot el cap de setmana, des de Sóller, Pollença i Caimari, davant la previsió que puguin caure més arbres sobre les vies. Segons ha informat el Departament de Carreteres de Mallorca, són molts els cimals i soques que estan consentits i que es poden esqueixar en qualsevol moment.

A més, en alguns punts encara hi ha molta d'acumulació de neu, cosa que no permet el pas de vehicles."Demanam de nou que ningú no surti [a la part central de la serra]. Ara no és el moment d'anar a veure la neu. Aquest cap de setmana tampoc no és el moment de practicar activitats de muntanya ni senderisme", ha manifestat la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, aquest divendres matí després d'Inunbal i Meteobal.

Altres carreteres que continuen tancades són la que hi ha entre Bunyola i Orient, la carretera de sa Calobra, la carretera de s'Esgleieta a Palmanyola, la carretera entre Formentor i el Port de Pollença, la carretera entre sa Pobla i Platja de Muro i la carretera de Sant Salvador de Felanitx.

Declaren intransitable la Ruta de Pedra en Sec

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha declarat intransitable la Ruta de Pedra en Sec. Per això, demana a tots els senderistes que no s’acostin als camins perquè no se’n pot garantir la seguretat. Els trams més afectats per la caiguda d’arbres són els que van de Sóller a Pollença, que corresponen a les etapes 5 (Muleta – Tossals Verds), 6 (Tossals Verds – Son Amer) i 7 (Son Amer – Pont Romà) de la Ruta de Pedra en Sec. Les etapes 2 (Estellencs–Esporles) i 3 (Esporles – Can Boi) també han patit destrosses i s’hi estan valorant els danys.

El Consell de Mallorca ha telefonat a les persones que tenien reserves als refugis dels Tossals Verds i Son Amer, per fer-los saber que no els poden atendre amb condicions de seguretat. De totes maneres, els refugis es mantindran oberts per si excursionistes necessitassin aquests serveis.

Per tot això, la caminada popular d’Estellencs a Puigpunyent que havia organitzat el Consell per demà dissabte, dia 4, queda també suspesa, ja que "és impossible recórrer el camí amb seguretat".

19 persones continuen aïllades

Quant als rescats pendents, Garrido ha informat que queden 19 persones aïllades a la zona de Tuent, tot i que aquest divendres capvespre, l'empresa de transport marítim Barcos Azúles els va a cercar: "Esperam que vulguin tornar tots". Cal recordar que aquestes persones aïllades són residents de la zona, per la qual cosa, si no tenen on romandre mentre s'obre la carretera, el Govern també els facilitarà allotjament temporal: "en funció de les necessitats de cadascun, farem un pla o un altre", ha explicat la consellera.

Garrido ha explicat que ahir se'ls va oferir tornar amb helicòpter, malgrat que només tres acceptaren la proposta. "Tornar per terra és impossible, ja que la carretera d'accés a Tuent continua tancada, per tant, hem fet aquest operatiu específic", ha sentenciat. Es preveu que a les 16.30 h arribin al Port de Sóller.

stats