Societat Successos 21/04/2023

El batle de sa Pobla suspèn la festa dels quintos pels actes vandàlics a l'institut

Els fets han tingut lloc entre la 1.00 i les 2.00 h de la matinada d'aquest divendres a l'IES Can Peu Blanc

2 min
Una aula del centre afectada pel vandalisme

PalmaEl batle de sa Pobla ha suspès la festa dels Quintos '05, que havia de celebrar-se aquest dissabte, 22 d'abril, a causa d'uns actes vandàlics que han tingut lloc a l'IES Can Peu Blanc la matinada d'aquest divendres, entre la 1.00 i les 2.00 h. Segons ha explicat el regidor de l'Ajuntament, Biel Payeras, el centre ha sofert pintades i destrosses per part d'un grup de persones que, tot i que no s'han pogut identificar, creuen que formen part dels Quintos.

Payeras ha detallat que ha estat la conserge del centre qui ha avisat la Policia i la direcció de l'institut aquesta matinada. A més de la festa dels Quintos, aquest divendres s'han suspès les classes i els serveis de neteja de l'institut han acudit al centre fora del seu horari per facilitar el retorn a la normalitat.

En relació amb aquests fets, el Claustre del centre ha emès un comunicat en què han condemnat les accions vandàliques del grup dins i fora del centre escolar. "Ens entristeix profundament i ens sentim molt decebuts davant aquest tipus d'actes, fets per alumnes i exalumnes que, en algun moment, han format part de la nostra comunitat educativa i que, per tant, han estat membres de la família escolar", han expressat.

En aquest sentit, han assenyalat que els fets ocorreguts són "totalment oposats als valors morals que, com a centre educatiu, transmetem als nostres alumnes en la seva formació com a persones". Així mateix, han lamentat que determinats usuaris hagin donat suport als fets a través de les xarxes.

Han conclòs el text assegurant que es prendran totes les mesures que es considerin oportunes per tal de reparar monetàriament i moralment les conseqüències que s'han derivat d'aquesta actuació i han denunciat "la sensació d'impunitat" que tenen els autors d'aquests actes. La investigació continua oberta per identificar-ne els responsables.

stats