Renovables
Societat 13/09/2023

La zonificació de les energies renovables a Mallorca, en suspens

Els socialistes del Consell denuncien el retard en l'aprovació de la mesura

Rosa Campomar
1 min
Instal·lacions fotovoltaiques

PalmaEl grup socialista al Consell de Mallorca presenta aquest dijous al ple de la institució una moció per aprovar la modificació del Pla Territorial de Mallorca que suposa la regulació efectiva de la zonificació de les renovables, en especial les fotovoltaiques. Catalina Cladera ha manifestat la seva preocupació pel fet que el nou equip del Consell no ha fet fins ara cap referència a aquesta modificació, “tot i que es va deixar redactada i a punt, només pendent d'aprovació. Vàrem considerar que no ho podíem aprovar en període electoral”.

La modificació del PTI a la qual es refereixen els socialistes suposa incloure dins del document clau de gestió territorial de Mallorca els elements bàsics que regulen la instal·lació de plantes de captació i producció de renovables, principalment fotovoltaiques, però també preveu eòliques i biomassa, tant per instal·lacions en zones rústiques com en habitatges individuals. L'ordenació es va acabar de redactar durant el primer trimestre de l'any i té el vistiplau de la Comissió Balear de Medi Ambient. El que queda pendent és l'aprovació inicial, l'exposició pública i l'aprovació definitiva per tenir-ho aprovat i en vigor.

Per als socialistes és molt important que Mallorca disposi ja d'aquesta regulació, que permetrà saber com i on es poden instal·lar els parcs de fotovoltaiques i com han de ser les instal·lacions domèstiques. Una regulació imprescindible en un context com l'actual. 

stats