Protesta

Woody Allen encén les protestes contra la cultura de la violació al Festival de Venècia

El moviment Me Too passa a l'acció després que la mostra de cinema continuï donant espai a cineastes acusats d'agressió sexual com Roman Polanski i Luc Besson

2 min
Protestes per l'aparició de Woody Allen a la catifa vermella de Venècia.

BarcelonaLa polèmica estava servida quan el Festival de Venècia va anunciar que es presentarien les pel·lícules de tres directors acusats d'abusos sexuals: Woody Allen, Roman Polanski i Luc Besson. I ahir va arribar el dia. Dilluns al vespre es va presentar el film Coup de chance de Woody Allen i les protestes a la catifa vermella no van tardar a arribar. L'enfrontament entre les manifestants i els guardes de seguretat a l'entrada de la gala es va produir hores després que el director de cinema es posicionés a favor del petó de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso.

"Cultura contra la violació!", cridaven les manifestants mentre rebien les empentes per fer-les fora del Festival de Venècia. Però, una vegada més, el grup de persones que protestaven del moviment Me Too, compost majoritàriament per dones, no va dubtar a presentar-se a les portes de la Mostra per posar el crit al cel davant la indiferència dels organitzadors del festival de cinema a les acusacions d'agressió sexual contra tres dels directors convidats. Tot i que no van arribar a trepitjar la catifa vermella per la gran quantitat de guardes de seguretat que hi havia a l'esdeveniment, els seus crits i demandes es van fer sentir.

La reivindicació va arribar hores després que Wood Allen fes unes declaracions en què preguntava retòricament "Què és el que està malament?" sobre el petó de Luis Rubiales durant la celebració de la victòria del Mundial de futbol. El director de cinema premiat amb quatre Oscars va afirmar al diari El Mundo que "Rubiales s'hauria de disculpar amb Hermoso, però no mereix perdre la seva feina pel que va ser «només un petó»". Una situació similar a la seva, ja que de moment, tot i les acusacions d'abús sexual a les quals s'enfronta, no se li ha impedit continuar dirigint pel·lícules i rebent premis internacionals. En la seva resposta, Allen mostrava una certa incredulitat respecte a la polèmica perquè va dir que "no l'estava violant, només va ser un petó a una amiga". Les declaracions han esclatat a les xarxes socials, amb forma de protestes i mems.

Woody Allen està previst que continuï amb la seva agenda i viatgi a la capital catalana aquest mateix mes de setembre, els dies 18 i 19. El motiu de la visita es deu a les dues audicions que interpretarà com a clarinetista al Festival de Jazz de Barcelona, on ja ha esgotat gran part de les entrades.

stats