Abusos a menors
Societat 11/11/2022

Warren Beatty, acusat d'haver abusat sexualment d'una menor l'any 1973

La denunciant s'empara en una llei del 2019 que permet l'acció retrospectiva quan l'abús va ser infantil

2 min
Annette Benning i Warren Beatty

BarcelonaUna dona identificada com a Kristina Charlotte Hirsch ha presentat una demanda contra l'actor nord-americà Warren Beatty, a qui acusa d'haver-la obligat a tenir relacions sexuals amb ell el 1973, quan ella era menor, informa la revista Variety. Hirsch va presentar la demanda al Tribunal Superior de Los Angeles dilluns, assegura la publicació, que indica que la denúncia no cita Beatty pel seu nom, però identifica l'acusat com a nominat a un premi de l'Acadèmia pel seu paper de Clyde a Bonnie i Clyde, en una inequívoca referència a l'actor.

Hirsch viu actualment a Louisiana i al·lega que Beatty la va conèixer en un plató de cinema i li va trucar diverses vegades el 1973. A través de les trucades, la va convidar a l'hotel on vivia i la va portar a passejar en el seu cotxe. El guanyador d'un Oscar per Reds, que ara té 86 anys, tenia al voltant de 35 anys quan van passar presumptament els fets esmentats per Hirsch. Segons la demanda, l'acusat "va utilitzar la seva posició i estatus com a adult i estrella de cinema de Hollywood per forçar el contacte sexual amb la demandant en múltiples ocasions", assegura la revista especialitzada en el món de l'espectacle.

Segons Hirsch, Beatty li comentava “repetidament la seva aparença” i fins i tot es va oferir a ajudar-la amb la seva tasca com a actriu i la va convidar a viure al seu hotel. Hirsch, que llavors tenia entre 14 i 15 anys, també acusa Beatty de parlar-li diverses vegades “sobre perdre la virginitat”. A més, la denunciant ha declarat per escrit, davant el Tribunal Superior de Los Angeles, que va ser obligada a rebre “sexe oral, sexe simulat i, finalment, relacions forçades” en aquells moments per part del cèlebre actor.

Hirsch va presentar la denúncia en virtut d'una llei de Califòrnia del 2019 que permet aquest tipus de denúncies de manera retrospectiva quan estan relacionades amb l'abús sexual infantil. La demandant demana una compensació per angoixa psicològica, mental i emocional a l'actor, casat amb Annette Bening des del 1992 i germà de la també actriu Shirley MacLaine. Al·lega que ha tingut dificultats per interactuar amb persones en posicions d'autoritat com a resultat del suposat abús sexual i ha patit “problemes de confiança i control”, segons publica Variety.

Beatty amb Faye Dunaway a finals dels anys seixanta
stats