Societat 01/01/2019

El calendari laboral del 2019 té vuit festius

Cauen en divendres l'1 de novembre i el 6 de desembre, la qual cosa permetrà fer pont en ambdues ocasions

Efe
2 min
Calendari laboral

PalmaL'any 2019 té vuit dies laborables que seran festius i dos ponts estatals, ja que tant l'1 de novembre, dia de Tots Sants, com el 6 de desembre, dia de la Constitució, cauen en divendres.

Segons el calendari laboral elaborat per la Direcció General d'Ocupació, les vuit festes estatals són Cap d'Any, que se celebra aquest dimarts, Divendres Sant (19 d'abril), la Festa del Treball (1 de maig), Assumpció de la Verge (15 d'agost), la festa del Pilar (12 d'octubre), Tots Sants (1 de novembre), el dia de la Constitució (6 de desembre) i Nadal (25 de desembre).

D'aquests, cauen en divendres l'1 de novembre i el 6 de desembre, la qual cosa permetrà fer pont en ambdues dues ocasions.

A més d'aquests vuit festius, totes les comunitats autònomes, excepte Catalunya i el País Valencià, celebraran el Dijous Sant (18 d'abril).

El Dilluns de Pasqua (22 d'abril) serà festiu a les Balears, Cantàbria, Castella - la Manxa, Catalunya, el País Valencià, Navarra, el País Basc i la Rioja.

Com que el 6 de gener, dia dels Reis, cau en diumenge, les comunitats d'Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia i Navarra i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla passen la festivitat al dilluns 7 de gener.

També és diumenge el 8 de desembre, festa de la Immaculada Concepció, per la qual cosa es trasllada al dilluns 9 de desembre la festivitat a Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, la Rioja, Ceuta i Melilla.

El dia de Sant Josep (19 març) serà festa al País Valencià, Galícia, Múrcia, Navarra i el País Basc, mentre que només serà festiu el dia de Sant Jaume Apòstol (25 de juliol) a Cantàbria, Galícia i el País Basc.

Castella - la Manxa és l'única comunitat que celebrarà el dia del Corpus Christi (20 de juny), mentre que Sant Esteve (26 de desembre) serà festiu a les Balears i Catalunya.

A més, totes les regions celebraran les seves respectives festivitats autonòmiques.

La relació de festivitats estatals posteriors a aquest Cap d'Any és la següent:

19 d'abril: Divendres Sant (divendres)

1 de maig: Festa del Treball (dimecres)

15 d'agost: Assumpció de la Verge (dijous)

12 d'octubre: Festa del Pilar (dissabte)

1 de novembre: Tots Sants (divendres)

6 de desembre: Dia de la Constitució Espanyola (divendres)

25 de desembre: Nadal (dimecres).

stats