Aerolínies
Societat 21/12/2022

Vueling haurà de pagar més de 450.000 euros per incidències en els descomptes de resident

Els diners formen part de la subvenció que va rebre del Govern el 2013 per valor de 2,6 milions d'euros

ARA Balears
2 min
Vueling

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha condemnat Vueling a tornar 458.712 euros de la subvenció rebuda pel Govern el 2013, per valor de 2,6 milions d'euros, relativa a la bonificació al transport aeri de passatgers residents a les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla, a causa de les incidències que s'han produït en els descomptes de resident.

Segons ha informat Europa Press, la decisió del Tribunal ha desestimat el recurs contenciós administratiu presentat per l'aerolínia, perquè considera que hi va haver irregularitats en part d'aquelles bonificacions i que ara han de ser reintegrades parcialment per la companyia.

En el moment de presentar el recurs, Vueling va al·legar que les incidències en les bonificacions es devien, entre altres qüestions, al fet que algunes agències de viatge no varen complir nombrosos requeriments, com ara presentar la documentació que varen sol·licitar.

En aquest sentit, varen assegurar que varen complir les seves obligacions, que es limitaven a conservar els cupons de vol durant un període de quatre anys. Així mateix, varen assenyalar que el suposat incompliment tampoc va afectar la manera en què es varen aconseguir els objectius de la subvenció, ja que tots els passatgers residents de les comunitats bonificades varen fer els seus viatges amb els descomptes.

Amb tot, la sentència considera que l'obligació de la companyia és més àmplia i comprèn la conservació de tota la documentació durant el període establert per la llei, temps en el qual poden ser objecte d'actuacions de control. D'aquesta manera, entenen que Vueling no pot utilitzar la documentació dels cupons volats com a equivalent a la factura i la seva justificació de pagament, perquè no s'hi acredita el mateix i, per tant, l'aerolínia no va aportar la documentació que justificava la venda i el cobrament dels bitllets d'alguns vols, ja que la quantitat liquidada era superior.

stats