Llengua
Societat 23/01/2023

'Viure a les Illes Balears' el vocabulari en imatges per a persones que volen aprendre català

La publicació es va fer originalment en 2001 de la mà del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana (Cofuc)

ARA Balears
1 min
Reedició del vocabulari 'Viure a les Illes Balears'

PalmaLa Direcció General de Política Lingüística i el Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) han reeditat la publicació 'Viure a les Illes Balears', un vocabulari en imatges dirigit especialment a persones nouvingudes a les Illes que encara no saben parlar català. Segons ha explicat aquest dilluns la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, 'Viure a les Illes Balears' és una compilació de paraules, acompanyades d'imatges, referides a situacions comunicatives habituals de la vida quotidiana.

El vocabulari es presenta classificat per àrees temàtiques generals i habituals del dia a dia de les persones, amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat social, cultural i lingüística de les Illes als nous residents. La publicació es va fer originalment en 2001 de la mà del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana (Cofuc), actualment IEB. La nova versió, de la qual s'han fet 15.000 exemplars, es distribuirà en centres educatius, ajuntaments, consells, entitats socials i organismes que fan acolliment lingüístic.

Aquesta edició presenta algunes actualitzacions del contingut i s'ha traduït a llengües que tenen una presència destacada actualment en l'arxipèlag, com són l'alemany, l'anglès, l'àrab, el castellà, el francès, l'italià, el portuguès i el romanès.

stats