El cas Kitchen

Villarejo lliura al jutge un número de mòbil per contactar amb Rajoy

També demana a l'Audiència Nacional que li torni el seu diari personal per poder lliurar un segon número de mòbil

ARA
2 min
El comissari jubilat José Manuel Villarejo.

MadridEl comissari jubilat José Manuel Villarejo ha lliurat en un escrit al jutge el número complet d'un dels dos números de telèfon que assegura que li van donar per contactar amb l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy per informar-lo del detall de la trama Kitchen, el presumpte espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas amb fons reservats del govern espanyol.

Segons l'escrit, al qual ha tingut accés Efe, el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón li va requerir durant la declaració de la setmana passada que fes l'aportació completa del número 650XXX710, que "per expressa indicació" de la seva defensa "s'havia ocultat parcialment" per preservar-lo. Villarejo diu que es tracta d'un "número de telèfon que era de Rajoy mentre era president del govern d'Espanya, i que desconeix si en l'actualitat continua sent seu.

En paral·lel, i segons un escrit al qual ha tingut accés Europa Press, el comissari jubilat també ha demanat al jutge que li torni el seu diari personal per poder recordar el segon telèfon de Rajoy. En concret, demana que se li torni "l'original" del seu diari, perquè assegura que el necessita per a la seva defensa, a més de ser "íntim i personal". L'advocat de Villarejo considera que el diari és "imprescindible per poder col·laborar i seguir aportant totes les dades precises" per a la investigació.

La implicació de Santamaría i Cospedal

Cal tenir en compte que Villarejo ha aconseguit que la causa apunti cada cop més amunt al PP. A la imputació inicial de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz s'hi va sumar fa unes setmanes la de l'exministra de Defensa i ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal, que va declarar la setmana passada que s'havia vist unes quatre o cinc vegades amb Villarejo però ho va vincular tot a la seva feina al partit i no al govern espanyol. El comissari jubilat, en canvi, va insistir divendres passat que es va arribar a reunir amb ella al ministeri de Defensa i que cada cop exercia més d'interlocutora com a membre de l'executiu de Rajoy.

A més de reiterar també que es comunicava per SMS amb Rajoy a partir de cert punt de l'operació perquè l'expresident espanyol no es fiava d'Interior –ja ho havia dit en la comissió d'investigació al Congrés–, va implicar la llavors vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que de moment no ha hagut de comparèixer per la causa.

stats