Societat 01/12/2023

Vera demana a la nova ministra d'Educació renegociar aspectes de la LOMLOE

El conseller també reclama més inversió "per equiparar l'escola concertada i la pública", entre altres coses

1 min
El conseller d'Educació, Antoni Vera, al Parlament.

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha remès una carta a la nova ministra d'Educació del govern estatal, María del Pilar Alegría, per donar-li l'enhorabona pel seu recent nomenament i també per fer-li arribar unes quantes peticions. Així, Vera insta la ministra Alegría a una "renegociació de la LOMLOE per reformar els punts més conflictius" de la llei i demana que, en el futur, "es tingui en compte la comunitat educativa".

Vera reclama al govern estatal "més inversió en matèria d'educació" per reforçar l'educació inclusiva, per equiparar l'ensenyament de l'escola concertada amb el de l'escola pública i per implantar un pla pilot per a la "climatització sostenible i ecològica a tots els centres educatius de les Balears".

Pagament de la gratuïtat 0-3

A més, Vera recorda a la ministra la implantació de la gratuïtat a tots els cicles d'Educació Infantil que s'ha posat en marxa aquest curs a les Illes Balears i que preveu una inversió de més de 51 milions d'euros per al 2024. En aquest punt, el conseller Vera insta la ministra Alegría a negociar perquè el Ministeri "aboni aquesta ajuda".

D'altra banda, el conseller també planteja la necessitat que el govern d'Espanya es faci càrrec "íntegrament" de l'obligació de cotització a la Seguretat Social dels alumnes de qualsevol nivell educatiu en pràctiques formatives. El conseller Vera també adverteix que la manca d'ajuts cap a les empreses que contracten estudiants en pràctiques pot provocar la "pèrdua en la qualitat de l'aprenentatge dels alumnes".

stats