Societat 10/12/2021

El vent provoca més de 50 incidents a les Balears

L'Ajuntament d'Inca ha hagut de fer una reunió de coordinació aquest horabaixa per avaluar els danys causats

ARA Balears
2 min
Un home amb un paraigües protegint-se del vent.

PalmaEl vent, que ha arribat a superar els 134 quilòmetres per hora en algunes zones de les Balears, ha deixat múltiples incidents, sobretot a Mallorca, on fins aquest migdia s'han registrat 50 incidències, segons ha informat el servei d'Emergències a través de les xarxes socials. Tot i que la majoria dels incidents han estat relacionats amb la caiguda d'arbres, més de 4.000 usuaris han quedat sense llum a causa del temporal, segons ha informat IB3. La majoria d’afectats han estat a la zona del Raiguer, principalment a Alaró, Búger, Campanet i Binissalem. Tot i això, durant el dia també han quedat sense llum veïns de Mancor i sa Pobla.

A Alaró, a més dels danys pel vent, també ha caigut una de les antenes de cobertura de la zona. L'Ajuntament d'Inca, per part seva, ha hagut d'organitzar una reunió de coordinació aquest horabaixa per avaluar els danys causats pel fort vent i coordinar el dispositiu especial per resoldre tots els desperfectes. Allà el vent ha arribat als 133 quilòmetres per hora i diversos arbres han quedat en terra a la Gran Via Colom.

Pel que fa a Palma, s'ha hagut de tancar l'accés als vianants al passeig de Sagrera pel perill que suposa el vent. Des de l'112 han demanat a la població molta precaució i evitar els llocs en els quals pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció. També han recomanat a la ciutadania que s'allunyi de cables, reixes i objectes metàl·lics.

Els Bombers de Mallorca han explicat a través de les xarxes socials que aquest horabaixa està sent complicat a causa de la ventada. A més, han informat que la Sala Central està atenent més de 160 incidents, especialment a la part del Raiguer. En aquest sentit, han confirmat que estan actuant els vuit parcs a cada un dels indrets.

Cal recordar que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que el vent encara pot superar els 100 quilòmetres per hora a l'interior de Mallorca i els 80 a la resta de les illes. Respecte dels cims, el vent podria superar els 120 quilòmetres per hora.

stats